Welkom bij FLUVE

Welkom je kunt nu inloggen

 

Beter uit jouw IK

 

Wie niet buigt in de schepping leert er nooit van te genieten

 

  1. Oogst , na de vakantie is er veel verschillend gewas te oogsten.
    1. Deze week zijn de rode en witte bessen aan de beurt.
    2. De eerste wijnbes. boontjes en blauwe bes geplukt
  2. Onderhoud
    1. Tomaten dieven en opbinden
    2. Deze week loop ik het uitgetrokken ongewenst groen na opdat het niet weer gaat doorgroeien
    3. Zomersnoei Jostabes. Alles wat over bed 15 hangt bij de stammetjes afgeknipt
    4. Snoeien gele framboos en kruidenierspeer
    5. Middenpad schoffelen en laten drogen
    6. ZW grenspad ca 8 meter per dag schoffelen en een dag laten drogen. Daarna gebruiken om de ruimte tussen het tegelpad en de vaart op te hogen vanaf de composthoop
    7. Elke keer als ik op de tuin kom 3 emmers van de oude compost naar de tunnelkas brengen zodat deze weer op goede hoogte komt, nadat de aarde was ingezakt.
    8. Dagelijk ca 1 meter van de ruimte tussen het tegelpad en  de vaart schoonmaken en het riet uit de vaart op de kant leggen.
  3. Schade van zomerstorm Poly  ⇒ herstellen.
    1. De Polykas ⇐ heb ik weer waterpas gesteld door gebruik te maken van een sjorband, waarna ik vertikale balkjes in de pergola ankers heb gezet en 4 windverbanden heb geplaatst.
    2. De ruimte tussen de bogen op de grond opgevuld zodat de platen beschremd zijn tegem indrukken
    3. Upgrade voor en achterwand
  4.  Zaaien en planten
    1. Kool uitplanten
    2. Herfstgroenten zaaien
 

Details

DatumOmschrijving
18-07-2023 Gepubliceerd 2307 Juli 3e week herfstgroenten zaaien en kool uitplanten, Kool uitplanten en herfstgroente zaaien
18-07-2023 Gepubliceerd 2307 Juli 3e week tomaten dieven en opbinden, Tomaten wildernis in de kas ordenen

Oogst

DatumOmschrijving
22-07-2023 Oogst derde week juli 2023,
  • Oogst , Deze week staat klaar.
    1. De eerste courgette
    2. De eerste vijg, er is er maar een(1). Die is dan ook dik en zoet
    3. Het begin van de Japanse wijnbes en de blauwe bes.
    4. Het begin van het bonenseizoen.
    5. Nog wat sla en smaakmakers voor de sla