Recepten
Categorie voor het beschrijven van de recepten die ik gebruik om mijn oogst te conserveren. Het gaat zowel om de oogst van mijn tuin als om de oogst door wildplukken
Sub-categorieën
Chutneys (5 / 0)
Categorie voor het beschrijven van de recepten op voor chutneys. r.
Drogen (0 / 0) Categorie voor het beschrijven van de recepten die ik gebruik bij het drogen van gewassen
Ferment recepten (47 / 0) Categorie voor het beschrijven van de recepten die ik gebruik bij het fermenteren
Inleggen in (zoet)zuur (3 / 0) Categorie voor het beschrijven van de recepten die ik gebruik bij het inleggenop basis van zuur en zoetzuur
Inleggen in olie (2 / 0) Categorie voor het beschrijven van de recepten waarbij ik de oogst inleg in olie.
Jamrecepten (36 / 0) Categorie voor het beschrijven van de recepten die ik gebruik bij het maken van jam
Pesto's (1 / 0) Categorie voor het beschrijven van de recepten op basis van pesto. In de koelkast kunnen pesto's mits goed afgesloten ca een week worden bewaard. Doe de pesto in ijsblokvormpjes en vries ze in. Haal ze uit de vormen zodra ze zijn ingevroren en doe ze soort bij soort in een eigen verpakking. Dan is de pesto ca 1 jaar houdbaar.
Siroop en Stroop (30 / 0) Categorie voor het beschrijven van de recepten die ik gebruik bij het maken van siropen en stropen
Wecken (1 / 0) Categorie voor het beschrijven van de recepten die ik gebruik bij het wecken
Wijnlogboek (96 / 1) Logboek waarin ik de recepten noteer en de ontwikkeling van de wijn die ik maak bij houd. Vanaf 2016 heb ik de oude hobby weer opgepakt. De eerste jaren was dit nog weinig gestructureerd en heb ik het logboek in notitieboekjes bijgehouden. Dat was geen succes. In 2018 begon ik met de eerste versie van mijn weblogboek. Helaas was de database ontsluiting niet erg stabiel, hetgeen ik pas later merkte. Pas met de ontdekking van de huidige database applicatie kan ik sinds eind 2022 op een vlotte manier de documentatie gestructureerd bij houden. Documentatie van recepten die voor september 2022 zijn gestart gelieve niet al te exact op te vatten. Vanaf januari 2023 is alle oude documentatie (hoe gebrekkig dan ook) opgenomen in de nieuwe omgeving en wordt ook de ontwikkeling van de wijnen na het ...
Drogen (0 / 0) Categorie voor het beschrijven van de recepten die ik gebruik bij het drogen van gewassen
Ferment recepten (47 / 0) Categorie voor het beschrijven van de recepten die ik gebruik bij het fermenteren
Inleggen in (zoet)zuur (3 / 0) Categorie voor het beschrijven van de recepten die ik gebruik bij het inleggenop basis van zuur en zoetzuur
Inleggen in olie (2 / 0) Categorie voor het beschrijven van de recepten waarbij ik de oogst inleg in olie.
Jamrecepten (36 / 0) Categorie voor het beschrijven van de recepten die ik gebruik bij het maken van jam
Pesto's (1 / 0) Categorie voor het beschrijven van de recepten op basis van pesto. In de koelkast kunnen pesto's mits goed afgesloten ca een week worden bewaard. Doe de pesto in ijsblokvormpjes en vries ze in. Haal ze uit de vormen zodra ze zijn ingevroren en doe ze soort bij soort in een eigen verpakking. Dan is de pesto ca 1 jaar houdbaar.
Siroop en Stroop (30 / 0) Categorie voor het beschrijven van de recepten die ik gebruik bij het maken van siropen en stropen
Wecken (1 / 0) Categorie voor het beschrijven van de recepten die ik gebruik bij het wecken
Wijnlogboek (96 / 1) Logboek waarin ik de recepten noteer en de ontwikkeling van de wijn die ik maak bij houd. Vanaf 2016 heb ik de oude hobby weer opgepakt. De eerste jaren was dit nog weinig gestructureerd en heb ik het logboek in notitieboekjes bijgehouden. Dat was geen succes. In 2018 begon ik met de eerste versie van mijn weblogboek. Helaas was de database ontsluiting niet erg stabiel, hetgeen ik pas later merkte. Pas met de ontdekking van de huidige database applicatie kan ik sinds eind 2022 op een vlotte manier de documentatie gestructureerd bij houden. Documentatie van recepten die voor september 2022 zijn gestart gelieve niet al te exact op te vatten. Vanaf januari 2023 is alle oude documentatie (hoe gebrekkig dan ook) opgenomen in de nieuwe omgeving en wordt ook de ontwikkeling van de wijnen na het ...
Titel | Datum | Karakteristiek |
---|---|---|
Krieken concordeperenwijn 2209 | 26-10-2022 | Concordeperen en krieken |
2022-09 Gele frambozen appelsap wijn | 25-10-2022 | Gele frambozen met rijpe appels |
Cassiswijn alleen zwarte bessen (10L) 2210 | 13-10-2022 | Volle cassiswijn oktober 2022 |
Druiven josta jam 2309 | 24-09-2022 | Jam van Josta bessen en druiven moes |
Druiven moes | 22-09-2022 | voor jam |
Peren druivenwijn | 10-09-2022 | Gemengde peren en gemengde druiven |
2022-09 Perenwijn Hekendorp met vlierbloesem | 01-09-2022 | valperen wijn van meerdere rassen |
Peren-Gele frambozen jam | 01-09-2022 | |
Peren-gemberjam | 01-09-2022 | |
Peren-Josta jam 2209 | 01-09-2022 | Jam van val peren en jostabessen |
Cassis Josta Jam 2208 | 06-08-2022 | Jam van zwarte bessen en josta bessen |
Muntsiroop | 04-08-2022 | |
2022-08 Paardenbloemenwijn | 25-07-2022 | Gestripte paaredenbloemen uit diepvries voorraad |
Aronia (appelbes), jostabes jam met zure kersen 2207 | 25-07-2022 | Appelbes met zure kersen |
2022-06 Witte bessen druivenblad wijn | 07-07-2022 | witte bessen druivenblad versie 2022 |
Cassis muntwijn (20 l) 2207 | 01-07-2022 | met appelmunt en marokkaaanse munt |
Vlierbloesemsiroop | 09-06-2022 | met appelmunt |
Vlierbloesemsiroop | 09-06-2022 | met citroenmelisse |
2022-05 Lindenblad wijn | 24-04-2022 | Lentejong lichtgroen lindenblad |
2022-06 Eikenblad wijn | 24-04-2022 | van frisse jonge eikenblaadjes |
Pagina 4 van 12