Vogelkersazijn
Status
Nog niet af :: Gepubliceerd
Uit migratie
Ingredienten
ingredient | aant | opmerking | gewas |
---|---|---|---|
Vogelkersbessen | 700 l | Ik heb 7(komma)5 literemmer volgeplukt met vogelkers. |
Stappen
nr | stap | details |
---|---|---|
1 | vogelkers afspoelen | Ik spoel de vogelkers af met stromend water omdat er nogal wat beestjes en ander ongerief in zit. Daarna flink kneden en in 10 liter gistingsvat. |
2 | persen | Most persen en 3 liter water toevoegen. Het is niet duidelijk of de PH papiertjes goed werken want de kleur is donkerder dan de Ph waarde van 1. Mogelijk werkt ook de kleurstof uit de bessen door. |
Logboek
datum | details | afbeelding |
---|---|---|
06-09-2020 | Meten: 5% alcohol 30 gram suiker/liter Toegevoegd 750 gram suiker en super wijngist. Ik kan de PH waarde niet meten. Het sap kleurt het indicatiepapiertje diep donkerpaars | |
12-09-2020 | , Tijdens de grote schoonmaak en controle van de wijnen ook de vogelkerswijn gecontroleerd. Meetwaarden alcohol ca 5% (alleen indicatief want het sap evat veel zwevende deeltjes) suiker 150 gram/liter/ PH tussen 3 en 4. Om zo veel mogelijk zwevende deeltjes te verwijderen door pantykousje im schoon vat overgegoten. Toegevoegd 4 liter water de emmmer is nu to 1,5 cm onder de rand gevuld. Meetwaarden suiker 90 gram/liter alcohol 3,5%. PH niet gemeten |
|
28-10-2020 | , overhevelen en meten. Meetwaarden alc 12%, SG 1000, Ph?. Nog even onder waterslot wegzetten | |
02-01-2021 | , Overhevelen en meten. Meetwaarden gelijk aan 28 oktober | |
14-06-2021 | , Bottelen? Dit is helaas geen wijn geworden. Ph ca 3. Ga het gebruiken als azijn. Heeft een heel volle mooie ronde smaak. |