Uienjam
Status
Gepubliceerd
Ik gebruik hiervoor de zomeruien die niet geconsumeerd zijn. Een mengsel van stengelui white lisbon. welsh green. en tropea. Ook 3 verdwaalde reuzenknofloken zijn bijgemengd.
Ingredienten
ingredient | aant | opmerking | gewas |
---|---|---|---|
gemengde uien | 900 gr | ||
olijfolie | 1 tl | Voor besprenkelen. | |
pectine | 5 gr | geen | |
water | 1 l |
Stappen
nr | stap | details |
---|---|---|
1 | Uien schoonmaken | Maak de uien schoon en spoel ze af. |
2 | stoven in oven | Verwarm de oven op 200 graden. Leg alumininiumfolie in een braadslee met de glimmende kant boven. Verdeel de uien en besprnkel met de olie. Doer 4 keer 12 minuten stoven en hussel elke 12 minuten. |
3 | Pectine oplossen | Onderwijl de uien afkoelen: Strooi de pectine langzaam in het water onder voortdurend roeren. Meng nog even goed door met de staafmixer. Los de suiker op in het water. |
4 | inkoken | Slow cooking: Voeg de uien toe aan het suikerwater en zet op een laag pitje op het vuur zodat het langzaam warm wordt. Tot aan het kookpunt. Omdat de uien heel blijven heb ik na een half uurtje met de staafmixer de uien massa grof gehakt. |