Rode bessen op siroop 20210711
Status
Gepubliceerd
Beschrijving
Rode bessen op zware siroop
Ingredienten
ingredient | aant | opmerking | gewas |
---|---|---|---|
rode bessen | 1 kg | ||
suiker | 1 kg | ||
water | 100 cl |
Stappen
nr | stap | details |
---|---|---|
1 | bessen ritsen | Haal de bessen van de trosjes en selecteer de goede bessen. |
2 | suiker siroop maken | Doe het water in een ruime pan op middelhoog "vuur" en roer de suiker er door heen totdat het een stroop is. |
3 | bessen toevoegen | Giet de bessen in de stroop en laat onder regelmatig roeren aan de kook komen. Laat ca 5 minuten doorkoken. |
4 | bessen verwijderen | Schep de bessen uit de pan in een ruime pot. |
5 | stroop inkoken | Kook de siroop in tot de gewenste dikte en giet vervolgens over de bessen. Laat een dag afgedekt staan. |
6 | siroop opnieuw inkoken | Als de siroop nog te dun is giet je de bessen af en kook je de siroop verder in. |
7 | potjes vullen | Verdeel de bessen over kleine potjes (ca 250 -300 cc) zodat de potjes voor 2/3de gevuld zijn. Vul af met de warme siroop en sluit af. Je kunt eventueel nog wecken. Stroop dat over is kan nog in een apart potje. |