Sikkelboontjes fermenteren 2309
Status
Gepubliceerd
Beschrijving
De vriezer zit vol, maar toch wil ik nog wat experimenteren met conserveren. Ik vind een leuke aanwijziing voor boontjes op Internet. Ik wil graag eerst de pure smaak van gefermenteerde boontjes weten voordat ik kruiden e.d. toe ga voegen. Omdat sikkelboontjes krom zijn breek ik ze in stukken van ca 2 cm. Ik heb zowel dunne als dikke bonen doe ik door elkaar in de pot doe. Wel druk ik ze vanaf het begin stevig vast in de grote pindakaaspot.
Ingredienten
ingredient | aant | opmerking | gewas |
---|---|---|---|
Oostenrijkse sikkelboontjes | 340 gr | Boontjes afhalen en in stukken van ca 2 cm breken | Staakboon Echte Kipfler |
Graf zeezout | 7 gr | 2% van het gewicht aan groente | |
Water | Voldoende om de pot af te vullen tot ca 1 cm onder de rand |
Stappen
nr | stap | details |
---|---|---|
1 | Pot voorbereiden | Was de pot met deksel in heet water en laat uitlekken. Weeg de pot. Was het afdekschild (Ik gebruik om maat geknipte deksel van een Yogurt emmertje. De maat is zo groot dat die precies in de deksel past) |
2 | Bonen voorbereiden | Punt de boontjes en breek ze in stukken van ca 2 cm. Spoel af en laat uitlekken |
3 | Vul de pot |
|
Logboek
datum | details | afbeelding |
---|---|---|
29-09-2023 | Er ligt schimmel op het afdekschild. Ik schud de pot leeg en spoel alles goed af. Daarna maak ik nieuwe zoutoplossing en vul de pot opnieuw. Bovenop de boontjes leg ik een plastic zakje dat ik ook vul met de zoutoplossing. Omdat wij met vakantie gaan zet ik de pot in de koelkast. |