Radijs fermenteren 2309
Status
Gepubliceerd
Beschrijving
Ik heb nu een emmertje met lange radijs. Ik maak ze schoon en snijd ze in ca 1mm dikke schijfjes. Daarmee vul ik een 2 liter weckpot tot 5 cm onder de rand. Deze vul ik af met zoutoplossing. Om de radijs onder de zoutoplossing te houden leg ik een pindakaas deksel op de kop op de radijs met daarin een glazen fermentatieschijf.
Ingredienten
ingredient | aant | opmerking | gewas |
---|---|---|---|
Radijs | 2 kg | Radijs oriental rosa | |
Graf zeezout | 40 gr | 2% van het gewicht van de radijs | |
Vers laurierblad | 4 st | Laurier | |
Water | cl | Om af te vullen |
Stappen
nr | stap | details |
---|---|---|
1 | Snijden |
|
2 | Vul de pot |
|
2 | Verdeel in kleine potten | Na ca 6 weken tot 2 maanden verdeel ik de radijs over kleine potten. De fermentatie is dan over het algemeen beeindigd.In elk potje leg ik nog wel een laurierblaadje op de bodem. |