Kousenband fermenteren 2309
Status
Gepubliceerd
Beschrijving
De vriezer zit vol, maar toch wil ik nog wat experimenteren met conserveren. Ik vind een leuke aanwijzing voor boontjes op Internet. Dat gebruik ik nu voor ce kousenband. Ik wil graag eerst de pure smaak van gefermenteerde boontjes weten voordat ik kruiden e.d. toe ga voegen. Ik voeg wel 2 verse laurierblaadjes en 2 verse salieblaadjes toe.
Ingredienten
ingredient | aant | opmerking | gewas |
---|---|---|---|
Kousenband | 350 gr | Over het algemeen wat dikkere kousenband | Kousenband lange |
laurier | 2 st | verse blaadjes | Laurier |
salie | 2 st | verse blaadjes | Salie / scharlei |
grof zeezout | 7 gr | ||
water | om de pot af te vullen |
Stappen
nr | stap | details |
---|---|---|
1 | Pot voorbereiden |
|
2 | Kousenband voorbereiden | Punt de kousenband, spoel af en laat uitlekken |
3 | Vul de pot |
|
Logboek
datum | details | afbeelding |
---|---|---|
29-11-2023 | Er ligt schimmel op het afdekschild. Ik schud de pot leeg en spoel alles goed af. Daarna maak ik nieuwe zoutoplossing en vul de pot opnieuw. Bovenop de kousenband leg ik een plastic zakje dat ik ook vul met de zoutoplossing. Omdat wij met vakantie gaan zet ik de pot in de koelkast. |