Tomaten (rood) ovendrogen en inleggen in olijfolie 2308
Status
Gepubliceerd
De tomatenoogst wordt weer overvloedig. Dit jaar geen gefermenteerde tomatenpuree, maar andere inmaak experimenten. Ik vind echter zo veel verschillende recepten dat ik me in eerste instantie beperk tot een basis om tomaten te drogen en pas bij het inleggen in extra-vierge-olijfolie de overige ingredienten toe voeg. Maar het is even goed mogelijk om die al bij het drogen toe te voegen.
Als extra ingredienten vind ik knoflook, tijm, koriander, basilicum, rozemarijn, laurier.
Gezien de veelheid van recepten raad ik voor verdere inspiratie graag aan om te googelen op "tomaten drogen".
Ingredienten
ingredient | aant | opmerking | gewas |
---|---|---|---|
Tomaten | gr | Bakblik vol met rode tomaten | Tomaat roma |
Tomaten | Bakblik vol met rode tomaten | Tomaat san marzano |
Stappen
nr | stap | details |
---|---|---|
1 | Tomaten drogen |
|
2 | Vul de potten |
NB ik heb nu 1 pot. |