Frambozenjam
Status
Gepubliceerd
Beschrijving
De frambozen geven elke dag wat oogst. maar te weinig voor grotere projecten en te veel om dagelijks te eten. De vriezer is vol dus invriezen is ook geen optie meomenteel. Daarom maar kleine experimentjes
Ingredienten
ingredient | aant | opmerking | gewas |
---|---|---|---|
gele frambozen | 290 | ||
herftsframbozen | 300 | ||
gepelde hazelnoten | 25 st | De gebruikte hazelnoten zijn nog niet helemaal rijp en fijngehakt. | |
suiker | 600 gr | ||
pectine | 100 tl | ||
limoensap | 4 nb | 4 scheutjes limoensap uit een flesje. |
Stappen
nr | stap | details |
---|---|---|
1 | mengen en verwarmen | Meng de ingredienten behalve de pectine en verwarm op middelhoog vuur (inductiestand 5). |
2 | roero pectine door | Als de vruchten en suiker mooi uiteenvallen de lectine doorroeren en op hoger vuur zetten. |
3 | potten schooonmaken | Was 4 potten en verwarm 25 minuten op 100 graden in de oven. |
4 | vul de potten | Als de vruchtenmassa voldoende is ingekookt potten vullen{komma) Ik heb genoeg voor ca 1,5 pot. Potten afsluiten en wegzetten. |