Komkommer venkel
Status
Nog niet af :: Gepubliceerd
Uit migratie
Ingredienten
ingredient | aant | opmerking | gewas |
---|---|---|---|
komkommer | Passend in 600 gr pindakaaspot met plastic schroefdeksel. | ||
kruidnagel | 3 st | ||
mosterdzaad | 1 tl | ||
laurierblad | 3 st | ||
4 seizoenen peper | 5 tl | ||
zout | 1.5 tl | ||
venkelbloemschermen | 3 st | ||
eiken bladen | 4 st | Ik gebruik hiervoor het jonge blad van de amerikaanse eik. | |
knoflook | 4 st | De hoeveelheid kleine teentjes gekneusd die overeenkomt met 4 grote tenen. |
Stappen
nr | stap | details |
---|---|---|
1 | komkommer snijden | Verwijder de kop en kont van de augurken. Snijdtop lengte (3 cm korter dan de diepte van de pot). Snijdt ze in de lengte doormidden en dan weer doormidden totdat ze jouw gewenste maat hebben. Als ze erg dik zijn verwijder dan ook de zaadlijsten. |
2 | Kruiden in de pot | Leg alle toevoegingen behalve het druivenblad onder in de pot. |
3 | Vul met augurken | Vul de pot met zo veel mogelijk rechtropstaande augurkenparten. Desnoods even stevig tegen elkaar aandrukken met de achterkant van een lepel. |
4 | Afvullen | Strooi het zout over de augurken en vul af met water tot 2 cm onder de rand. Dek af met de eiken bladen en dan gewicht er op en afsluiten. |