Bramen appeljam
Status
Gepubliceerd
Uit migratie
Ingredienten
ingredient | aant | opmerking | gewas |
---|---|---|---|
bramen | 850 gr | ||
Appel | 950 gr | Geschilde valappels doe nog niet helemaal rijp zijn. In partjes gesneden en aantastingen weggesneden. | |
suiker | 1700 gr | ||
limoensap | 3 os | Scheutjes(knijpjes) uit het flesje toevoegen. Hoeveelheid werd bepaald door de smaak van de jam.. |
Stappen
nr | stap | details |
---|---|---|
1 | vruchten koken | Op het laagste gaspitje de appel op de bramen laten koken zolang dat de meeste appel tot moes is gekookt. |
2 | suiker toevoegen | Als de appel tot moes is gekookt de suiker al roerend toevoegen. Jam nog een een laag pitje nog een half uurtje laten sudderen. Regelmatig blijven roeren. Daarna voor middelhoog totdat de jam kookt. Proeven en 3 scheutjes limoensap toegevoegd. Minuut door laten koken en in hete potten gieten. Geeft 8 potten. In elke pot zitten nog een paar stukjes appel. |