Recepten
Categorie voor het beschrijven van de recepten die ik gebruik om mijn oogst te conserveren. Het gaat zowel om de oogst van mijn tuin als om de oogst door wildplukken
Sub-categorieën
Chutneys (5 / 0)
Categorie voor het beschrijven van de recepten op voor chutneys. r.
Drogen (0 / 0) Categorie voor het beschrijven van de recepten die ik gebruik bij het drogen van gewassen
Ferment recepten (47 / 0) Categorie voor het beschrijven van de recepten die ik gebruik bij het fermenteren
Inleggen in (zoet)zuur (3 / 0) Categorie voor het beschrijven van de recepten die ik gebruik bij het inleggenop basis van zuur en zoetzuur
Inleggen in olie (2 / 0) Categorie voor het beschrijven van de recepten waarbij ik de oogst inleg in olie.
Jamrecepten (36 / 0) Categorie voor het beschrijven van de recepten die ik gebruik bij het maken van jam
Pesto's (1 / 0) Categorie voor het beschrijven van de recepten op basis van pesto. In de koelkast kunnen pesto's mits goed afgesloten ca een week worden bewaard. Doe de pesto in ijsblokvormpjes en vries ze in. Haal ze uit de vormen zodra ze zijn ingevroren en doe ze soort bij soort in een eigen verpakking. Dan is de pesto ca 1 jaar houdbaar.
Siroop en Stroop (30 / 0) Categorie voor het beschrijven van de recepten die ik gebruik bij het maken van siropen en stropen
Wecken (1 / 0) Categorie voor het beschrijven van de recepten die ik gebruik bij het wecken
Wijnlogboek (96 / 1) Logboek waarin ik de recepten noteer en de ontwikkeling van de wijn die ik maak bij houd. Vanaf 2016 heb ik de oude hobby weer opgepakt. De eerste jaren was dit nog weinig gestructureerd en heb ik het logboek in notitieboekjes bijgehouden. Dat was geen succes. In 2018 begon ik met de eerste versie van mijn weblogboek. Helaas was de database ontsluiting niet erg stabiel, hetgeen ik pas later merkte. Pas met de ontdekking van de huidige database applicatie kan ik sinds eind 2022 op een vlotte manier de documentatie gestructureerd bij houden. Documentatie van recepten die voor september 2022 zijn gestart gelieve niet al te exact op te vatten. Vanaf januari 2023 is alle oude documentatie (hoe gebrekkig dan ook) opgenomen in de nieuwe omgeving en wordt ook de ontwikkeling van de wijnen na het ...
Drogen (0 / 0) Categorie voor het beschrijven van de recepten die ik gebruik bij het drogen van gewassen
Ferment recepten (47 / 0) Categorie voor het beschrijven van de recepten die ik gebruik bij het fermenteren
Inleggen in (zoet)zuur (3 / 0) Categorie voor het beschrijven van de recepten die ik gebruik bij het inleggenop basis van zuur en zoetzuur
Inleggen in olie (2 / 0) Categorie voor het beschrijven van de recepten waarbij ik de oogst inleg in olie.
Jamrecepten (36 / 0) Categorie voor het beschrijven van de recepten die ik gebruik bij het maken van jam
Pesto's (1 / 0) Categorie voor het beschrijven van de recepten op basis van pesto. In de koelkast kunnen pesto's mits goed afgesloten ca een week worden bewaard. Doe de pesto in ijsblokvormpjes en vries ze in. Haal ze uit de vormen zodra ze zijn ingevroren en doe ze soort bij soort in een eigen verpakking. Dan is de pesto ca 1 jaar houdbaar.
Siroop en Stroop (30 / 0) Categorie voor het beschrijven van de recepten die ik gebruik bij het maken van siropen en stropen
Wecken (1 / 0) Categorie voor het beschrijven van de recepten die ik gebruik bij het wecken
Wijnlogboek (96 / 1) Logboek waarin ik de recepten noteer en de ontwikkeling van de wijn die ik maak bij houd. Vanaf 2016 heb ik de oude hobby weer opgepakt. De eerste jaren was dit nog weinig gestructureerd en heb ik het logboek in notitieboekjes bijgehouden. Dat was geen succes. In 2018 begon ik met de eerste versie van mijn weblogboek. Helaas was de database ontsluiting niet erg stabiel, hetgeen ik pas later merkte. Pas met de ontdekking van de huidige database applicatie kan ik sinds eind 2022 op een vlotte manier de documentatie gestructureerd bij houden. Documentatie van recepten die voor september 2022 zijn gestart gelieve niet al te exact op te vatten. Vanaf januari 2023 is alle oude documentatie (hoe gebrekkig dan ook) opgenomen in de nieuwe omgeving en wordt ook de ontwikkeling van de wijnen na het ...
Titel | Datum | Karakteristiek |
---|---|---|
202409 Bleekselderij wijn | 16-09-2024 | Wijn van bleekselderij |
202409 Meidoorn wijn | 16-09-2024 | Wijn van meidoornbessen |
202409 Druiven appel bananen saus | 14-09-2024 | Sus van druiven appel en banaan |
202409 Druiven Rozenbottel saus | 14-09-2024 | Siroop van druiven appel en rozenbottel |
202409 Rozenbottel bananenwijn | 09-09-2024 | Rozenbottel bananen wijn |
202409 Rozenbottelsiroop | 09-09-2024 | Rozenbottelsiroop uit sap van de wijn |
202409 Witte kool kimchy | 09-09-2024 | Kimchy van witte kool |
202409 Augurkenjam | 08-09-2024 | Augurkenjam met tijm of rozemarijn |
2024-08 Augurken (heel) fermenteren 4 potten | 31-08-2024 | Hele augurken fermenteren in pindakaaspotten |
202408 Courgette sinaasappel peper jam | 31-08-2024 | Courgettejam met sinaasappe en peper |
2024-08 Augurken inleggen heet in potten | 25-08-2024 | Augurken met een takje tijm |
2024-08 Spekbonen fermenteren | 23-08-2024 | Spekbonen met knoflook en laurierblad |
2024-08 Augurken fermenteren 7 variaties | 19-08-2024 | Augurken fermenteren in pindakaaspotten |
2024-08 Zuurkool van witte kool (bijna traditioneel) | 18-08-2024 | Zuurkool van witte kool bijna traditioneel |
2024-08 Augurken zoetzuur met kurkuma | 17-08-2024 | Augurk in zoetzuur volgens recept nret courgette |
2024-08 Zuurkool van witte kool (1) | 02-08-2024 | Zuurkool van witte kool |
2024-07 Bleekselderij fermenteren | 23-07-2024 | Gefermenteerde bleekselderij |
2024-07 Jostabessenjam met marokkaanse munt | 06-07-2024 | Jam van jostabessen en munt |
2024-07 Kruisbessen druivenbladwijn met gemberorchidee bloemen | 06-07-2024 | Wijn van kruisbessen, druivenblad en bloemen van de gemberwortel |
2024-06 Rabarber kruisbes sinaasappeljam | 04-07-2024 | Jam van rabarber, kruisbes en sinaasappel |
Pagina 1 van 12