Fossielen representatieve steekproeven?
In dit item geef ik enkele overwegingen waarom volgends mij de archeologische vondsten geen representatieve steekproef kunnen zijn waarop de religie van de evolutieleer is gebaseerd. Een fylogenetische (zie wikipedia) benadering met al zijn voorbehouden, grijze gebieden en dynamiek van voortschreidend inzicht zou veel meer op zijn plaats zijn in ons onderwijs systeem. Maar ook de fylogenetsche benadering kan zich niet beroepen op a-selecte steekproeven die noodzakelijk zijn om wetenschappelijk juist gefundeerde conclusies te trekken.
Heel kort door de bocht heeft de archelogische steekproef waarop de conclusies zijn gebaseerd dezelfde waarde als het bevragen van 3 mensen in een middelgrote stad over hun lievelingseten. Waarom. Ik geef twee redenen. Dat moet voldoende zijn om de schijnzekerheden over de evolutie zoals die in ons onderwijssysteem worden onderwezen aan te tonen. Er zijn meer redenen waarom ik de evolutieleer zoals die onderwezen wordt bestempel als een religie, maar die liggen niet binnen het kader van dit item.
- Kijk om je heen. Hoeveel dode dieren krijgen de kans om zonder opgevreten te worden ergens op een rustig plekje te blijven liggen tot in lengte van dagen. Ik wil niet veel zeggen maar zou het meer zijn dan de 3 op de 100.000? Slechts een enkele keer is door een natuurramp op enig moment in de tijd een groter deel van de populatie bedolven en heeft de kans gekregen om als fossiel in een tijdcapsule de tijden te overleven.
- Hoeveel van deze fossielen zijn er in de fossiele vindplaatsen beschikbaar gekomen voor nader onderzoek, nog even afgezien van alles wat vernietigd is door de mijnbouw en het gebruik als bouwmateriaal.
-
Categorieen
-
Tags
-
Hits156 views