Er is niets dat je kunt doen

Opdat God meer of minder van je gaat houden

Levensbronnen
print

Artikelcategorie

Bronnen waaruit je levensenergie komt

De ene is wantrouwen dat we terugvinden in de politiek econimische modellen waar het vooral gaat om voorspelbaarheid en controle.

De andere is vertrouwen, waarbij je er niet alleen op vertrouwt dat je de ander kunt vertrouwen, maar ook dat je voldoende zult hebben om n je eigen en andermans geluk te kunnen voorzien.

De realiteit is dat de motivatie voor  je handelen  zich ergens tussen deze uitersten bevindt en vaak ook nog eens afhankelijk is van de omstandigheden waaronder je handelt.

Artikelen

2021-Dec

ooievaar

Je kunt niets doen .

Je kunt niets doen waardoor God meer of minder van je gaat houden.

Het is wel aan jou om je open te stellen voor die Liefde van God.

2021-Dec

cirkellevendebron

LIEFDE

De Liefde is het fundament voor ons geluk en daarmee voor ons leven.

Het grote kenmerk van Liefde is dat het geeft en daarvoor niets terug verwacht.

Onvoorwaardelijke Liefde

 • geldt niet alleen mensen die jou goed behandelen.
  •  geldt veel sterker voor mensen die jou niet goed behandelen of waar je zelfs geen relatie mee hebt en die je "toevallig"  ontmoet.
 • kan niet worden geveinsd en past niet achter een masker
2021-Dec

driehoek maslov

De politiek economische basis.

De diepste bron van wantrouwen is angst. Niet alleen angst om te verliezen wat we hebben, maar ook angst dat we onvoldoende in onze behoeften kunnen voorzien in de toekomst. Het is niet nodig dat die angst gebaseerd is op de werkelijkheid. Veel angst wordt ons aangepraat. De marketing en propaganda machines zijn daar vrijwel dag en nacht mee bezig. Zij bieden schijnoplossingen om (deels niet bestaande) onzekerheden weg te nemen. Politieke stromingen creëren vijanden en onzekerheden om ons te mobiliseren voor hun politiek.

2021-Dec

driehoek bijbel

Vertrouwen als bron.

Ze vinden het heel gewoon om te delen. Waar 8 eten kunnen ook 9 eten zei mijn beppe. Mijn pake (opa) en beppe (oma) zijn twee voorbeelden uit mijn naaste omgeving. Dit zijn de mensen die pleegkinderen opnemen en hen liefdevol verzorgen, vluchtelingen onderdak verlenen zonder er verder bij na te denken.

2021-Dec

moeten?

Vertrouwen of wantrouwen.

De basis om anderen te vertrouwen is de Liefde en Vriendschap waarmee je de ander benadert. Dat leidt nooit tot verplichtingen en ook nooit tot vrijblijvendheid van jouw kant. Je doet de dingen vanuit de vriendschap niet vanuit verwachtingen die je aan jezelf stelt of denkt dat de ander aan jou stelt. Je verwacht geen beloning.  Zodra je een moeten voelt leg je de kiem van verwachting en falen die uitmondt in minder of meer wantrouwen naar jezelf of de ander.

2021-Dec

holistisch handboek

Bron van vertrouwen

Voor mij is de kracht van de Bijbel dat de Bijbel niet alleen de gevolgen beschrijft van de vrije keuze die je als mens kunt maken, maar ook een holistische richting duidt om negatieve gevolgen van jouw keuze positief om te buigen als je de hele Bijbel in samenhang leest als een holistisch handboek voor jouw welzijn.

Ik vind het leuk dat je contact met me opneemt naar aanleiding van mijn  publicaties. Ik ga je commentaar zeker ter harte nemen.

Tips of opbouwende kritiek hoor ik graag.

Als je negatief commentaar hebt ook goed, maar motiveer het dan wel netjes zodat ik er wat van kan leren.

2000 Karakters over
security image

 • 001.png
 • 002.png
 • 004.png
 • 007.png
 • 008.png
 • Behoeften.png
 • DSC03965.JPG
 • story.jpg