Er is niets dat je kunt doen

Opdat God meer of minder van je gaat houden

De circulaire Visie
print

Artikelcategorie

Het Circulaire Visie Model

Het Ciculair Visie Model

De visie op het leven ontwikkelt zich tijdens het leven. Die ontwikkeling is niet rechtlijnig. Net als in het echte leven kent de ontwikkeling van de visie fasen waarin  er veel gebeurt en fasen waarin het allemaal wat rustiger gaat.

Als je op een afstandje toekijkt ontdek je dat de visie zich min of meer cyclisch ontwikkelt. 

De basis in de visie cyclus

LogoFluveJe kunt handelen vanuit een levensvisie of vanuit de visie van een organisatie.

Zo'n visie beïnvloedt je handelen over een langere periode.

Hier ga ik vooral in op de visie in relatie tot de eigen levenshouding en levenservaring

Een visie is niet statisch. Naarmate je ouder wordt ontwikkelt jouw visie op het leven zich volgens een cyclisch patroon, dat patroon beeld ik uit in dit schema.

Het fundament voor je levenshouding is ook niet statisch. Ook het fundament voor je leven kan veranderen. Vaak wordt een dergelijke gebeurtenis beschreven als een bekering. In christelijke kringen spreekt men ook vaak over wedergeboorte.

In deze serie beperk ik me tot de de persoonlijke visie cyclus, die gebaseerd is op

de liefde waarmee Jezus zelfs nog aan het kruis doopte

 • toen hij tegen de misdadiger naast Hem zei, "Vandaag nog zul je met mij in het Paradijs zijn",
 • in gebed over de menigte bij de kruisdood "Reken het hun niet aan want zij weten niet wat zij doen",
 • toen hij Petrus -die Hem zo schandelijk verloochend had- doopte ; in die Liefde toen Hij hem 3 maal zonder verwijt vroeg "Houd jij werkelijk van mij?"
0 ROOT Levensvisie
1

Artikelen

Labels
2021-Dec

LogoFluve

Het visiemodel

In het model dat ik hanteer wordt je leven doorlopend gevoed vanuit de interactie met het hart. In je hart ligt de kern van je leven (Waar het hart vol van is ... loopt de mond van over)

2021-Dec

MIssieVisie

Daarom doe je het

Over het algemeen beschrijft de visie de gewenste situatie ergens in de toekomst, De stip op de horizon, de droom van het ultieme doel dat bereikt wil worden. Dat kan echter niet zonder de drijfveer te benoemen waarom dat doel bereikt wil worden en waarom die stip op de horizon gekozen is. Dat waarom is heel belabgrijk

2021-Dec

MissieStrategie

Het "wat" je gaat doen

"Ik"  {Actie} {Doel} {optioneel Tijdsbeperking} {optioneel "voor" Doelgroep}.

Zo ziet een missie er uit die goed geformuleerd is.

Onlangs is een commercial gelanceerd met de slogan: "Onze missie is gezondheid". Maar de adverteerder vertelt er niet bij wat hij aan die gezondheid wil doen. Het product uit de commercial doodt 99% van de bacteriën zegt de adverteerder, dat betekent dat het product zowel de goede als de slechte bacteriën doodt maar laten nu de slechte bacteriën ook de bacteriën zijn met de meeste overlevingskans.

2021-Dec

StrategieMiddelen

Het "Hoe" voor de missie

 • Een missie heb je om uit te voeren. Je wilt dat jouw missie niet ergens in de lucht blijft hangen;
 • De missie beschrijft het grote doel dat je wilt bereiken.  Echter dat doel is te groot en complex om zo maar uit te voeren. 
 • Je hebt je missie, je doel in het leven zelfs geformuleerd in een korte slogan. Nu is het tijd om te bepalen wat je moet doen om die slogan in een werkende praktijk om te zetten.
2021-Dec

StrategieMiddeelenUitvoeren

Wat je nodig hebt voor de  missie

Met het verwerven van de benodigde middelen begint de praktische uitwerking van de Strategie. Dit is ook het moment waarop de invloed van jouw kernwaarden en persoonlijke eigenschappen, jouw ervaringen uit het verleden, de geluks-ankers en energiebronnen belangrijk zijn.

De vrijheid die je jezelf gunt om buiten jouw comfort zone te treden is een belangrijke factor die mede  bepaalt welke middelen je gaat gebruiken om je doelen te bereiken en hoe je die middelen inzet.

2021-Dec

StrategieMiddeelenUitvoeren

De strategie  verwezenlijken.

Als je de tekst volgt  lijkt het of je veel moet opschrijven.  Je gaat nog een aantal detailplannen maken. Ik besef dat de benadering heel theoretisch lijkt, maar het meest speelt zich af tussen de oren. Toch is het als oefening goed om een logboekje bij te houden waarin je kort op schrijft hoe het met je gaat. Dagelijks een kort moment van bezinning inbouwen is een teken van bewust leven.

2021-Dec

Evaluatievisiemissie

Reflectie op ervaringen.

De redenen waardoor iemand in een situatie van reflectie en evaluatie komt kunnen heel divers zijn. De twee meest in het oog springende redenen zijn: Er zijn mensen die reflectie en evaluatie inplannen op vaste tijdstippen of op vooraf bepaalde fasen in hun persoonlijke ontwikkeling. Heel vaak echter komt het voor dat mensen bij ingrijpende emotionele gebeurtenissen geconfronteerd worden met wezenlijke levensvragen en zekerheden wankelen.

Ik vind het leuk dat je contact met me opneemt naar aanleiding van mijn  publicaties. Ik ga je commentaar zeker ter harte nemen.

Tips of opbouwende kritiek hoor ik graag.

Als je negatief commentaar hebt ook goed, maar motiveer het dan wel netjes zodat ik er wat van kan leren.

2000 Karakters over
security image

 • 001.png
 • 002.png
 • 004.png
 • 007.png
 • 008.png
 • Behoeften.png
 • DSC03965.JPG
 • story.jpg