Er is niets dat je kunt doen

Opdat God meer of minder van je gaat houden

Je hebt middelen nodig om je doelen te bereiken.

Met het verwerven van de benodigde middelen begint de praktische uitwerking van de Strategie. Dit is ook het moment waarop de invloed van jouw kernwaarden en persoonlijke eigenschappen, jouw ervaringen uit het verleden, de geluks-ankers en energiebronnen belangrijk zijn.

De vrijheid die je jezelf gunt om buiten jouw comfort zone te treden is een belangrijke factor die mede  bepaalt welke middelen je gaat gebruiken om je doelen te bereiken en hoe je die middelen inzet.

Vraag die je je hier kunt stellen is of het doel heiliger is dan de middelen. Laat je niet verleiden om middelen te gebruiken die niet verantwoord zijn. Sporters die stimulerende middelen gebruiken leefden in angst om niet gepakt te worden, ook al was de pakkans gering. Als ze wel werden betrapt had dat veel negatieve gevolgen. Dat geldt ook voor frauderen etc.

Je hart en ziel zijn de graadmeters die de inzet van de middelen bewaken. Ga je te ver weg van je hart raak je in een negatieve spiraal van stress en spanningen die zelfs tot uitschakeling kunnen leiden. Dat kun je voorkomen als je methodisch de prioriteiten bepaalt en de middelen kiest.