Beter uit jouw IK

Wie niet buigt in de schepping leert er nooit van te genieten

Logboek voor de tuin

 

Details voor het logboek item

30-07-2022
Overbodig groen verwijderen, aaltjes sproeien, appelbes plukken etc
 1. Deze week begonnen met het sproeien van aaltjes over de asperges. Daarvoor heb ik ook het sproeihulpstuk aangeschaft om de aaltjes met de tuinslang te kunnen verdelen. Na te sproeien heeft de tuinsproeier nog een kwartier op de asperges gesproeid zodat de bodem goed vochtig is voor de aaltjes. Komende week dagelijks herhalen.
 2. De eerste wijnbessen geplukt.
 3. De kleine ongepland opkomende paksoy knip ik nu ook af, want die zijn goed te gebruiken als salade.
 4. De heermoes tussen de aarbeien oogsten om als mulch gebruiken vooral tussende tuinbonen en de prei op bed 12
 5. Appelbes (aronia oogsten). Ik heb sterk de indruk dat de vogels er ook al van hebben gesnoept.
 6. Het zaaigoed van de afgelopen weken extra met heermoesgier begieterd.
 7. Dagelijks de tomaten controleren en plukken.
 8. De aardappelen op bed 3, bed 23 en de Irene op de bedden 17 tot 23 staan er zo slecht bij en ik kan geen vraat ontdekken of pythophtera zodat ik besluit om ze te rooein. De Ratte Ardecher gaf een "enorme" oogst van 8 kleien krieltjes uit 10  pootaardappelen. Daarnaast veel restjes van afgekloven piepers. De Irene die eigenlijk bestaat uiy omgepland opschot van aardappelen die ik vorig jkaar niet kon vinden gaf een tgwintigtal redeleijk aardappelen, maar eigenlijk oogst je die normaal, pas in september, omdat ze nu echter al heel vroeg in de grons zaten lejen ze wel volgroeid.  De Vietlotte Noir van bed 17 gaf alleen kleien afgekloven schilvertjes. De 5 Abby planten op bed 3 gaven ongeveer nog een kilo. Niet slecht gezien de status van de bovengrondse planten. Volgend jaar maar eens kijken op ik de aarappelen meer gerocht kan bemesten zodat ze sterker worden an meer weerstand hebben.
 9. Het stuk waar de Vitelotte Noir en de StJansUitjes stonden heb ik verder schoon gemaakt en klaar gemaakt voor planten van uitgedunde bietjes etc. Ik plant er drie en een halve rij Robusta en twee en een halve rij Kogel. Elk ca 20 plantjes op een rij. De bietjes komen van bed 11. Ik heb het puntje van de wortel geknipt, waardoor ze mooi recht in het plantgat zakken en volgens de theorie eerder brede knollen zouden maken. Na planten twee gieters water net op elke gieter cq 1 liter heermoesgier gesproeid. Een tiental akkergoudsbloemen geplant tussen de bietjes, want ik vond 4 veenmollen onder de aardappelen.
 10. Het stukje waar de Ratte d'Ardeche stond heb ik uitgevlakt en het groen van de paden verdeeld nadat ik daar de gele (Romaanse) bloemkool heb uitgeplant. Vervolgens nog een keer toegedekt met heermoes van tussen de aardbeien
 11. Nadat ik de Abby heb gerooid heb ik het groeirek van bed 3 verwijderd, het stro op de paden geharkt en het hele bed uitgevlakt.Het stro teruggelegd Hier ga ik nog zomerwortelen zaaien en plant ik de StJansUitjes voor volgend .jaar. In september zaai ik de winteruien.

 

Gewassen logboek

Overbodig groen verwijderen, aaltjes sproeien, appelbes plukken etc
gewas beschrijving volgnr

Bedden logboek

Overbodig groen verwijderen, aaltjes sproeien, appelbes plukken etc
teeltbed beschrijving volgnr

naar overzicht

Tuinlogboek 2022 Tuinlogboek 2021 Tuinlogboek 2020

Ik vind het leuk dat je contact met me opneemt over mijn tuinervaring op Rekliz ed Teilvkrek. Ik ga je commentaar zeker ter harte nemen.

Tips of opbouwende kritiek hoor ik graag.

Als je negatief commentaar hebt ook goed, maar motiveer het dan wel netjes zodat ik er wat van kan leren.

2000 Karakters over
security image

 • DSC03937.JPG
 • DSC03941.JPG
 • DSC03946.JPG
 • DSC03947.JPG
 • DSC03948.JPG
 • DSC03963.JPG
 • DSC03964.JPG
 • DSC03965.JPG
 • DSC03968.JPG
 • DSC03974.JPG
 • DSC03975.JPG
 • DSC05269.JPG
 • DSC05270.JPG