Het geheim van een goede oogst

gezond en smaakvol conserveren

Logboek conserveren

Hier toon ik nijn ervaringen met inmaken. Zowel de in mijn ogen goed gelukte experimenten als de minder goed gelukte experimenten leg ik vast. Het is mijn  logboek waar je mee kunt gluren.

De registratie  is met de ontwikkeling van deze app ook veranderd.  Dat betekent dat voor  items ouder dan mei 2020 niet alle gegevens ingevuld zijn en daardoor niet allemaal teruggevonden kunnen worden (compleet maken staat nog wel op mij TODO lijst  (opzoeken in de doos met kladjes dus)

LET OP

  1. Het zijn allemaal probeersels en hoewel ik probeer zoveel mogelijk documentatie te verzamelen volg je de recepten en probeersels volledig op eigen risico.
  2. Ik heb geen last van allergieen dus kan ik daar ook geen uitsluitsels over geven. Mijn advies is google zelf op de recepten en ingredienten voor meer info. Je vindt vast  verwante recepten.
  3. Voor veel recepten volg ik wel ergens een standaard, Veel hangt ook af van wat er op moment van verwerken in huis is of wat van de tuin komt. Dat geldt niet in de laatste plaats voor de gebruikte verhoudingen. Daarom kan het voorkomen dat ik voor hetzelfde recept verschillende verhoudingen gebruik. Het verschil is te herkennen in de datum waarop ik begonnen ben met de verwerking.