202409 Druiven appel bananen saus
Status
Gepubliceerd
Beschrijving
De merel meldde zich vorige week in de druivelaar. Die mag rustig wat snoepen, De merel vormt een stel dat ook veel in onze tuin bivakkeert en als een welkome hulp veel ongenode gasten verwijdert. Dit betekende wel dat we ons moesten opmaken voor de spreeuwenrace. Als je één spreeuw in de druivelaar ziet komen ze al gauw met een heel leger emn landen ze tijdens de slaaptrek keuvelend en smikkelend de druiventrossen aan. Vrijdag zagen we de eerste spreeuw en pas zaterdag kon ik de druiven verzamelen. Ik schat dat er al een derde in de snavels vam de slordige spreeuwen waren verdwenen of op de grond gevallen. Ik kon nog 2 kilo oogsten. Daarvan heb ik de helft genomen voor dit recept. De andere vruchten voor deze saus bestaan uit bananen en appels.
Ingredienten
ingredient | aant | opmerking | gewas |
---|---|---|---|
Druiven | 1 kg | ||
Zeer rijpe bruine bananen | 5 st | ||
Appel | 450 gr | ||
suiker | 1 kg |
Stappen
nr | stap | details |
---|---|---|
1 | Druiven voorbereiden | Haal de druiven van de trossen en spoel ze af. Laat ze uitlekken. |
2 | Flesjes steriliseren | Spoel de schone 25 cc flesjes met heet water en laat ze even uitlekken. Zet ze vervolgens 20 minuten in de oven op 120 graden Celsius. |
3 | Moes koken | Gewassen appel en gepelde banaan in stukken snijden en samen met de druiven en suiker op middel (inductiestand 4) hoog vuur aan de kook laten komen. Dan met de staafmxer fijn malen tot gewenste granulariteit. De pitjes van de druiven geven nog een knapperig effect in de saus. Laat nog even door pruttelen tot de flesjes klaar zijn of de saus ver genoeg is ingekookt. |
4 | Flesjes vullen | Vul de flesjes met een passende trechter. Maak daarna de randen van de flesjes schoon voordat de doppen er op gaan.
Maak de flesjes aan de buitenkant schoon en zet ze in een grote pan heet water. Weck de saus nog gedurende 20 minuten in het kokende water.
Maak de etiketten en plak die op de flesjes. |