Mispel wite bessenwijn 2312
Een tweede wijn opgezet met mispels. Daarvoor heb ik 7 kilo mispelpulp gebruikt van de Mispelstroop 2312
Ingredienten
ingredient | aant | opmerking | gewas |
---|---|---|---|
Mispel pulp | 6 kg | Mispel | |
witte bessen | 1 kg | Uit de vriezer | Aalbes Witte bes |
water | 5 l | EErste deel om de pulp net onder water te zetten | |
Gistvoeding | |||
Pecto enzymen | |||
Suiker | 1 kg |
Stappen
nr | stap | details |
---|---|---|
1 | pulpgisting | Verkruimel de pulp tot kleine brokjes. Overgiet de pulp met water tot alles onder staat. voeg pecto enzym en gistvoedng toe. Roer nog een keer flink door elkaar. Na een uur enten met pulp van Mispelwijn 2312. Zet weg onder doek. |
2 | Roeren en pulpgisting | Dagelijks minimaal 2 keer roeren zodat de pulp bovenop niet uitdroogt en vatbaar wordt voor schimmel. |
3 | Persen | Na ongeveer een week persen in de emmerpers. Dat kost voor deze vaste massa twee dagen. |
4 | Meten en wegzetten | Meten geeft 6 liter sap met een soortelijke massa van 1100. Toegevoegd 1 kilo suiker en 4 liter water. Daarna onder waterslot |
Logboek
datum | details | afbeelding |
---|---|---|
18-12-2023 | Persen en meten |