Bramen- appeljam 2308
Status
Gepubliceerd
Beschrijving
Ik heb niet veel bramen dit jaar, maar kan wat bij de buren plukken van de struiken die ver over de tuinscheiding hangen. Omdat er door de stevige winden de afgelopen weken veel onrijpe appels zijn gevallen combineer ik de bramen met de appels. Vooral onrijpe appels bevatten veel pectine. Daarom voeg ik weinig extra pectine toe
Lees dit voor het gebruik van pectine : Pectine toevoegen
Ingredienten
ingredient | aant | opmerking | gewas |
---|---|---|---|
Bramen | 600 gr | Braam onbekend stekelloos ras | |
Onrijpe appel | 400 gr | Afgespoeld en alle onreinheden weggesneden | Appel |
Limoensap uit een flesje | 2 cl | ||
suiker | 1 kg | ||
pectine | 10 gr | ||
citroen | 0.5 st | In stukken |
Stappen
nr | stap | details |
---|---|---|
1 | Voorbereiden |
|
2 | 15 potten steriliseren | Voordat ik begin met het klaarmaken van de appel en bramen zet ik ruim meer potten in de oven om te sterliseren.
Ik neem 8 schone potten en 8 bijpassende deksels.
Zet de potten in de oven en verwarm tot 120 graden.
Laat ca 15 minuten op ca 120 graden steriliseren.
Haal potten en deksels pas uit de oven als je ze nodig hebt.
|
3 | Vruchten koken |
|
4 | Vul de potten |
|
5 | Schoonmaken en etiketteren | Was de potten goed af, droog ze en zet de etiketten. De etiketten bevatten minimaal de naam van de jam en de datum van bereiding. |