2024-10 Pectinemoes van japanse kwee
Status
Gepubliceerd
Beschrijving
De japanse kwee heeftveen hoog pectine gehalte. Daarnaast is de vrucht erg zuur.
Omdat de Japanse kwee verder niet gebruikt wordt en door vogels wordt gemeden heb ik een test gedaan om de moes te verzamelen om later te gebruiketn in de jam.
De eerste test betrof 300 gram vruchten op een bodempje water. Dat heb ik tot moes laten koken en door een zeef geroerd. Toen had ik 240 gram moes over dat ik in 3 porties heb verdeeld, Het eerste portie heb ik gebruikt in de vijgen jam, de andere twee gaan in de vriezer.
Ingredienten
ingredient | aant | opmerking | gewas |
---|---|---|---|
Japanse kwee | 300 gr | Kool in vieren gedeeld, de harde kern verwijderd en met de hand fijn gesneden | |
water | 100 cl |
Stappen
nr | stap | details |
---|---|---|
1 | Kwee vruchten afspoelen | De vruchten controleren en schoon maken. Elke vruacgt in 2 of 3 partjes verdelen.
|
2 | Moes koken | De vruchten op een bodempje water op middenvuur (inductiestand 4 a 5) tot moes laten koken. Zo nu en dan roeren en even met de puree stamper proberen te pletten.
|
3 | Zeven en verpakken. | Roer de moes door een gewone keukenzeef. Zet de moes on bakjes in de vrieser, De achtergebleven vezels in de compostbak. |