2024-07 Jostabessenjam met marokkaanse munt
Status
Gepubliceerd
Ingredienten
ingredient | aant | opmerking | gewas |
---|---|---|---|
schone blaadjes marokkaanse munt | 300 gr | Munt marokkaanse | |
lauw water | 300 cl | Uit de boiler | |
Josta bessen | 900 gr | Bij et plukken al geselecteerd en steeltjes verwijderd | Josta bes |
Suiker | 1250 gr | ||
pectine | 130 gr |
Stappen
nr | stap | details |
---|---|---|
1 | Blaadjes weken | Kneus en scheur het muntblad. Giet het water er op en kneed het blad in het water
|
2 | Kruisbessen opzetten | Los de pectine op in het bladmengsel. |
3 | Potten steriliseren | Steriliseer voldoende schone potten 29 minuten op 120 graden |
4 | Bessen toeevoegen | Voeg de bessen toe aan het munt pectine mengsel en stamp de berssen zo veel mogelijk fijn met een pureestamper |
5 | Verwarmen en pureren | Verwarm het mengsel 20 minuten op zacht vuur (inductisstand 3). Neem pan van het vuur en maak aalles fijn met de staafmixer. |
6 | Jam koken | Zet weer op het vuur en los de suiker op in de moes. Daarna op inductiestand 8 tot 105 graden verhittten. Roer regelmatig . |
7 | Potten vullen | Zet de potten klaar en neem de panvan het vuur, Vul de potten. Maak de randen van de potten schoon en sluit de potten af. Tijdens het afkolen zullen de pottem ploppen. Maak de pottenaan de buitenkant schoon en voors=zie ze van etiketten |