Categorie waarin ik informatie verzamel en weergeef over het conserveren van gewassen die ik op mijn tuin oogst of verzamel met wildplukken
Categorie voor het beschrijven van de recepten die ik gebruik om mijn oogst te conserveren. Het gaat zowel om de oogst van mijn tuin als om de oogst door wildplukken
Categorie voor het beschrijven van de recepten die ik gebruik bij het fermenteren
Logboek waarin ik de recepten noteer en de ontwikkeling van de wijn die ik maak bij houd. Vanaf 2016 heb ik de oude hobby weer opgepakt. De eerste jaren was dit nog weinig gestructureerd en heb ik het logboek in notitieboekjes bijgehouden. Dat was geen succes. In 2018 begon ik met de eerste versie van mijn weblogboek. Helaas was de database ontsluiting niet erg stabiel, hetgeen ik pas later merkte. Pas met de ontdekking van de huidige database applicatie kan ik sinds eind 2022 op een vlotte manier de documentatie gestructureerd bij houden.
Documentatie van recepten die voor september 2022 zijn gestart gelieve niet al te exact op te vatten. Vanaf januari 2023 is alle oude documentatie (hoe gebrekkig dan ook) opgenomen in de nieuwe omgeving en wordt ook de ontwikkeling van de wijnen na het bottelen meegenomen in het logboek.
Categorie voor het beschrijven van de recepten die ik gebruik bij het maken van jam
Categorie voor het beschrijven van de recepten die ik gebruik bij het inleggenop basis van zuur en zoetzuur
Categorie voor het beschrijven van de recepten die ik gebruik bij het maken van siropen en stropen
Categorie voor het beschrijven van de recepten op basis van pesto.
In de koelkast kunnen pesto's mits goed afgesloten ca een week worden bewaard. Doe de pesto in ijsblokvormpjes en vries ze in. Haal ze uit de vormen zodra ze zijn ingevroren en doe ze soort bij soort in een eigen verpakking. Dan is de pesto ca 1 jaar houdbaar.
Categorie voor het beschrijven van de recepten op voor chutneys.
r.
Categorie voor het beschrijven van de recepten waarbij ik de oogst inleg in olie.
Categorie waarin ik achtergrond informatie verzamel en weergeef over het conserveren van gewassen die ik op mijn tuin oogst of verzamel met wildplukken
Categorie waarin ik mij bezin op de achtergronden en werkwijzen bij het fermenteren
Categorie waarin ik mij bezin op de achtergronden en werkwijzen bij voor het maken van jam
Categorie waarin ik mij bezin op de achtergronden en werkwijzen bij voor het maken van chutneys