Het geheim van een goede oogst

gezond en smaakvol conserveren

Mijn inmaak logboek
print

Recept

17-04-2022
Zesbessen Wijn 202203

De diepvries moet weer leeg. Daarom de laatste bessen van de oogst van 2021 laten ontdooien en als basis gebruikt voor deze zesbessenvruchtenwijn

 

Ingredienten

ingredient aantal eenheid opmerking
acid ex
25.00
G Gram
gedroogde pioenbloesem
60.00
G Gram
geke frambozen uit de diepvries
1200.00
G Gram
gistvoeding
0.00
G Gram
kruisbessen uir de diepvries
4000.00
St Stuk
pepepr red hot cherriy
6.00
G Gram
rode bessen uit de diepvries
825.00
G Gram
rode frambozen uit de diepvries
450.00
KG Kilogram
suiker
2.00
G Gram
suoerwijngist
0.00
L Liter
venkelzaad
60.00
G Gram
water
8.00

NB aanvullen tot 13 lier

witte bessen uit de diepvries
850.00

Stappen

vlgnr stap beschrijving
1
Vruchten ontdooien

De vruchten in een 20 liter gistingsvat laten ontdooien.

2
Vruxhten kneuzen

Met een grote houten knots de vruchten zo veel mogelijk kneuzen en stampen.

3
gistvoeding toevoegen

een theelepel gistvoeding door de pulp roeren

4
gist toevoegen

Na een half uurtje gist doorroeren en alles nog een keer nmet de knots stamoen, Stampoen en kneuzen dagelijks 2 keer herhalen

5
Persen

Na 4 dagen alles persen. Na de eerste persing water aan de pulp toeoegen en een uurtje wacten waarna de tweede persing. Ik doe het water nu toevoegen en niet beteen bij het begin.

6
Meten

Zesbessenwijn 20220415

Toevoegen nu 2 kilo suiker.

Logboek

datum activiteit
29-04-2022

Ontzuren Bijnde meting bleek dat er erg veel zuur in zat, Ik heb eerste evende theorie doorgenomen voordat ik ging ontzuren. Daarvoor moest ik ook mijn rekenmodel aanpassen.
Zesbessenwijn 20220415

23-04-2022

Alles persen en eerste meting doen. Daarna suiker toevoegen (2kg) en aanvullen met  water tot 13 liter

Er moet nog zuur onttrokken worden, dat moet ik nog even uitzoeken.

19-04-2022

Toevoegen enzymen en daarna een theelepel super wijngist

17-04-2022

De vruchten uit de diepvries laten ontdooien

Ik vind het leuk dat je contact met me opneemt over mijn ervaringen bij het conserveren. Ik ga je commentaar zeker ter harte nemen.

Tips  of opbouwende kritiek hoor ik graag.

Als je negatief commentaar hebt ook goed, maar motiveer het dan wel netjes zodat ik er wat van kan leren.

2000 Karakters over
security image

  • 20200822_162303.jpg
  • 20200822_182821.jpg
  • 20200822_210702.jpg
  • DSC01631.JPG
  • DSC01633.JPG
  • DSC01653.JPG
  • DSC01659.JPG
  • DSC06876.JPG
  • DSC06882.JPG
  • DSC07021.JPG
  • DSC08164.JPG
  • DSC08177.JPG
  • DSC08434.JPG
  • DSC08699.JPG
  • DSC09439.JPG