Conserveer item
Recept
De diepvries moet weer leeg. Daarom de laatste bessen van de oogst van 2021 laten ontdooien en als basis gebruikt voor deze zesbessenvruchtenwijn
Ingredienten
ingredient | aantal | eenheid | opmerking |
---|---|---|---|
acid ex |
25.00 |
G Gram |
|
gedroogde pioenbloesem |
60.00 |
G Gram |
|
geke frambozen uit de diepvries |
1200.00 |
G Gram |
|
gistvoeding |
0.00 |
G Gram |
|
kruisbessen uir de diepvries |
4000.00 |
St Stuk |
|
pepepr red hot cherriy |
6.00 |
G Gram |
|
rode bessen uit de diepvries |
825.00 |
G Gram |
|
rode frambozen uit de diepvries |
450.00 |
KG Kilogram |
|
suiker |
2.00 |
G Gram |
|
suoerwijngist |
0.00 |
L Liter |
|
venkelzaad |
60.00 |
G Gram |
|
water |
8.00 |
|
NB aanvullen tot 13 lier |
witte bessen uit de diepvries |
850.00 |
|
|
Stappen
vlgnr | stap | beschrijving |
---|---|---|
1 |
Vruchten ontdooien |
De vruchten in een 20 liter gistingsvat laten ontdooien. |
2 |
Vruxhten kneuzen |
Met een grote houten knots de vruchten zo veel mogelijk kneuzen en stampen. |
3 |
gistvoeding toevoegen |
een theelepel gistvoeding door de pulp roeren |
4 |
gist toevoegen |
Na een half uurtje gist doorroeren en alles nog een keer nmet de knots stamoen, Stampoen en kneuzen dagelijks 2 keer herhalen |
5 |
Persen |
Na 4 dagen alles persen. Na de eerste persing water aan de pulp toeoegen en een uurtje wacten waarna de tweede persing. Ik doe het water nu toevoegen en niet beteen bij het begin. |
6 |
Meten |
Toevoegen nu 2 kilo suiker. |
Logboek
datum | activiteit |
---|---|
29-04-2022 |
Ontzuren Bijnde meting bleek dat er erg veel zuur in zat, Ik heb eerste evende theorie doorgenomen voordat ik ging ontzuren. Daarvoor moest ik ook mijn rekenmodel aanpassen. |
23-04-2022 |
Alles persen en eerste meting doen. Daarna suiker toevoegen (2kg) en aanvullen met water tot 13 liter Er moet nog zuur onttrokken worden, dat moet ik nog even uitzoeken. |
19-04-2022 |
Toevoegen enzymen en daarna een theelepel super wijngist |
17-04-2022 |
De vruchten uit de diepvries laten ontdooien |
Ik vind het leuk dat je contact met me opneemt over mijn ervaringen bij het conserveren. Ik ga je commentaar zeker ter harte nemen.
Tips of opbouwende kritiek hoor ik graag.
Als je negatief commentaar hebt ook goed, maar motiveer het dan wel netjes zodat ik er wat van kan leren.