Conserveer item
Recept
Witte bessen wijn verrijkt met druivenblad
Ingredienten
ingredient | aantal | eenheid | opmerking |
---|---|---|---|
jinge druivenbladen |
3.00 |
L Liter |
|
suiker |
0.00 |
G Gram |
|
super wijngist |
1.00 |
TL Theelepel |
|
water |
6.00 |
L Liter |
|
witte aalbessen |
0.00 |
G Gram |
verse bessen aan de trosjes |
Stappen
vlgnr | stap | beschrijving |
---|---|---|
1 |
besse kneuzen |
Bessen in grote emmer met de hand kneuzen en fijn knijpen |
2 |
duivenbladen scheuren |
Zorg dat je schone jongebladen hebt. Kneus ze flinke en scheur ze in stukjes. Beter scheuren dan knippen. Voeg toe aan de most. |
3 |
wijngist toevoegen |
Zorg dat je schone jonge bladen hebt. Kneus ze flink en scheur ze in stukjes. Beter scheuren dan knippen. Voeg toe aan de most. |
4 |
persen |
Ongeveer een week a 10 dagen dagelijks roeren. Daarna persen meten en water en suiker toevoegen. |
Logboek
datum | activiteit |
---|---|
20-06-2022 |
18 flessen droge witte wijn gebottld, sg 1000, zuur 4 gr/liter |
22-07-2021 |
Meten Vandaag 6 liter water en 1,5 kg suiker toegevoegd (waarde bij benodigde suiker als toevoegen gelezen) |
Ik vind het leuk dat je contact met me opneemt over mijn ervaringen bij het conserveren. Ik ga je commentaar zeker ter harte nemen.
Tips of opbouwende kritiek hoor ik graag.
Als je negatief commentaar hebt ook goed, maar motiveer het dan wel netjes zodat ik er wat van kan leren.