Conserveer item
Recept
In twee emmers 14 liter cassisbessen geoogst, Mijn zelfgemaakte kneuzer getest. Dat was geen succes. Later met een gekochte kneuzer dat ging beter.
Ingredienten
ingredient | aantal | eenheid | opmerking |
---|---|---|---|
suiker |
3.00 |
KG Kilogram |
|
superwijngist |
1.00 |
TL Theelepel |
|
verse zwarte bessen |
9.00 |
KG Kilogram |
|
water |
8.00 |
L Liter |
|
Stappen
vlgnr | stap | beschrijving |
---|---|---|
1 |
bessen kneuzen |
Bessen kneuzen in kneustrog v0.9. Daarna wegzetten in 20 liter emmer en de super wijngist er goed doorroeren. Lamg niet alle bessen zijn kapot, het kneuzen valt tegen. |
2 |
persen en meten |
Na een dag of 10 uitpersen en de uitgeperste pulp weer met water en suiker weggezet om verder te gisten. |
Logboek
datum | activiteit |
---|---|
27-06-2022 |
18 flessen drige wijn Sg 995 gebotteld |
04-03-2022 |
Meten en hevelen Tijdens de isolatie van de zolder zijn de aantekeningen niet verwerkt. Vandaag gemeten en nu 1 kilo suiker toegvoegd |
10-07-2021 |
Meten en persen De bessen geperst, dat gaf ruim 5 liter sap met 28 gr zuur er liter en 6% alcohol en nog een SD van 1020. De uitgeperste bessen weer onder sap gezet met 8 liter water en 2 kg suiker. |
Ik vind het leuk dat je contact met me opneemt over mijn ervaringen bij het conserveren. Ik ga je commentaar zeker ter harte nemen.
Tips of opbouwende kritiek hoor ik graag.
Als je negatief commentaar hebt ook goed, maar motiveer het dan wel netjes zodat ik er wat van kan leren.