Het geheim van een goede oogst

gezond en smaakvol conserveren

Mijn inmaak logboek
print

Recept

10-07-2021
Cassisbessen 20210710

In twee emmers 14 liter cassisbessen geoogst, Mijn zelfgemaakte kneuzer getest. Dat was geen succes. Later met een gekochte kneuzer dat ging beter.

Ingredienten

ingredient aantal eenheid opmerking
suiker
3.00
KG Kilogram
superwijngist
1.00
TL Theelepel
verse zwarte bessen
9.00
KG Kilogram
water
8.00
L Liter

Stappen

vlgnr stap beschrijving
1
bessen kneuzen

Bessen kneuzen in kneustrog v0.9. Daarna wegzetten in 20 liter emmer en de super wijngist er goed doorroeren.

Lamg niet alle bessen zijn kapot, het kneuzen valt tegen.

2
persen en meten

Na een dag of 10 uitpersen en de uitgeperste pulp weer met water en suiker weggezet om verder te gisten.

Logboek

datum activiteit
27-06-2022

18 flessen drige wijn Sg  995 gebotteld

04-03-2022

Meten en hevelen

Zwarte bessen 20210723

Tijdens de isolatie van de zolder zijn de aantekeningen niet verwerkt. Vandaag gemeten en nu 1 kilo suiker toegvoegd

10-07-2021

Meten en persen

Zwarte bessen 20210723

De bessen geperst, dat gaf ruim 5 liter sap met 28 gr zuur er liter en 6% alcohol en nog een SD van 1020.  De uitgeperste bessen weer onder sap gezet met 8 liter water en 2 kg suiker.

Ik vind het leuk dat je contact met me opneemt over mijn ervaringen bij het conserveren. Ik ga je commentaar zeker ter harte nemen.

Tips  of opbouwende kritiek hoor ik graag.

Als je negatief commentaar hebt ook goed, maar motiveer het dan wel netjes zodat ik er wat van kan leren.

2000 Karakters over
security image

  • 20200822_162303.jpg
  • 20200822_182821.jpg
  • 20200822_210702.jpg
  • DSC01631.JPG
  • DSC01633.JPG
  • DSC01653.JPG
  • DSC01659.JPG
  • DSC06876.JPG
  • DSC06882.JPG
  • DSC07021.JPG
  • DSC08164.JPG
  • DSC08177.JPG
  • DSC08434.JPG
  • DSC08699.JPG
  • DSC09439.JPG