Het geheim van een goede oogst

gezond en smaakvol conserveren

Mijn inmaak logboek
print

Conserveringsmethode

Suiker siroop
suiker/

Vruchten etc conserveren door ze af te dekken met een zware suikersiroop.

Conserveer items bij de methode

recept datum beschrijving

Bramen en frambozen uit de vriezer verwerken tot limonade siroop.

Sinds ik mijn eigen siroop maak komt er nog nauwelijks frisdrank in huis. Vandaag probeer ik of ik nog meer sap uit de vrachten kan persen. Op een middelhoog vuur (inductiestand 6) laat ik de ontdooide vruchten langzam warm worden tot tegen de kook. Daarna laat ik het mog en kwartiertje op een laag pitje (stand 4) doorpruttelen. Gaat het in de grofmazige perszak in de fruitpers. Daarna persen opkoken en suiker toevoegen.  Tenslotte  gesteriliseerde flessen vullen met de hete siroop.

Rode bessen op zware siroop

Witte bessen op zware siroop

Ik vind het leuk dat je contact met me opneemt over mijn ervaringen bij het conserveren. Ik ga je commentaar zeker ter harte nemen.

Tips  of opbouwende kritiek hoor ik graag.

Als je negatief commentaar hebt ook goed, maar motiveer het dan wel netjes zodat ik er wat van kan leren.

2000 Karakters over
security image

  • 20200822_162303.jpg
  • 20200822_182821.jpg
  • 20200822_210702.jpg
  • DSC01631.JPG
  • DSC01633.JPG
  • DSC01653.JPG
  • DSC01659.JPG
  • DSC06876.JPG
  • DSC06882.JPG
  • DSC07021.JPG
  • DSC08164.JPG
  • DSC08177.JPG
  • DSC08434.JPG
  • DSC08699.JPG
  • DSC09439.JPG