Het geheim van een goede oogst

gezond en smaakvol conserveren

Mijn inmaak logboek
print

Conserveringsmethode

Gelei
conserveren/suiker/gelei

Conserveren van sap via de methode van jam

Bespiegelingen op en ervaringen in het conserveren door de inwerking van suiker. Aan het te conserveren product is sap onttrokken.

Aan het sap wordt suiker toegevoegd met voldoende zuur en pectine zodat het bij inkoken een smeerbare substantie wordt.

 Bij het inmaken met suiker wordt zo veel suiker toegevoegd dat  micro-organnismen niet kunnen overleven in de geconserveerde producten.Het suikerpercentage in het geconserveerde product moet dan wel minimaal 50% zijn. Bij een lager percentage moet de het geconserveerde product zuur genoeg zijn (Zuurgraad minimaal 4,5) of moet het producte geweckt worden,

Conserveer items bij de methode

recept datum beschrijving

suik

Ik vind het leuk dat je contact met me opneemt over mijn ervaringen bij het conserveren. Ik ga je commentaar zeker ter harte nemen.

Tips  of opbouwende kritiek hoor ik graag.

Als je negatief commentaar hebt ook goed, maar motiveer het dan wel netjes zodat ik er wat van kan leren.

2000 Karakters over
security image

  • 20200822_162303.jpg
  • 20200822_182821.jpg
  • 20200822_210702.jpg
  • DSC01631.JPG
  • DSC01633.JPG
  • DSC01653.JPG
  • DSC01659.JPG
  • DSC06876.JPG
  • DSC06882.JPG
  • DSC07021.JPG
  • DSC08164.JPG
  • DSC08177.JPG
  • DSC08434.JPG
  • DSC08699.JPG
  • DSC09439.JPG