Het geheim van een goede oogst

gezond en smaakvol conserveren

Mijn inmaak logboek
print

Conserveringsmethode

Honingsiroop
conserveren/suiker/honingsiroop

Conserveren van sap in de dikte van honing

Bespiegelingen op en ervaringen in het conserveren door de inwerking van suiker waarbij sap onttrokken is aan het te consereveren product.  Aan dat sap is suiker toegevoegd en het geheel is ingekookt tot een stroperige massa zo dik als bloemenhoning.

 Bij het inmaken met suiker wordt zo veel suiker toegevoegd dat  micro-organnismen niet kunnen overleven in de geconserveerde producten.Het suikerpercentage in het geconserveerde product moet dan wel minimaal 50% zijn. Bij een lager percentage moet de het geconserveerde product zuur genoeg zijn (Zuurgraad minimaal 4,5) of moet het producte geweckt worden,

Conserveer items bij de methode

recept datum beschrijving

suiSiroop van klein hoefbladm madarijn citroen appel en sternanijs.

Het was eigenlijk de bedoeling om een oud wijnrecept dat ik begin jaren tachtig gebruikt had opnieuw te gebruiken. Dor het wisselvallige weeer heb ik slechts een(1) keer bloemen kunnen verzamelen en dat waren te weinig voor wijn. Gelukkig vond ik nog een recept voor siroop. Dat heb ik een beetje aangpast. Ik heb zo veel mogeliojk groen verwijderd en wat extra smaak toegevoegd.

De meeste mispels zijn mooi zacht geworden. Tijd om ze verwerken.  Ik heb nu 3,3 kg mispels.De bedoeling was op gelei te maken. Dat is niet glukt, Hte resultaat is een honingachtige siroop geworden.

 

1,6 liter vlierbloesemwater verwerkt tot schenkstroop

Ik vind het leuk dat je contact met me opneemt over mijn ervaringen bij het conserveren. Ik ga je commentaar zeker ter harte nemen.

Tips  of opbouwende kritiek hoor ik graag.

Als je negatief commentaar hebt ook goed, maar motiveer het dan wel netjes zodat ik er wat van kan leren.

2000 Karakters over
security image

  • 20200822_162303.jpg
  • 20200822_182821.jpg
  • 20200822_210702.jpg
  • DSC01631.JPG
  • DSC01633.JPG
  • DSC01653.JPG
  • DSC01659.JPG
  • DSC06876.JPG
  • DSC06882.JPG
  • DSC07021.JPG
  • DSC08164.JPG
  • DSC08177.JPG
  • DSC08434.JPG
  • DSC08699.JPG
  • DSC09439.JPG