Het geheim van een goede oogst

gezond en smaakvol conserveren

Mijn inmaak logboek
print

Conserveringsmethode

Wecken
conserveren/verhitten/steriliseren

Steriliseren/wecken  van producten door verhitten

Bespiegelingen op en ervaringen op het conserveren van producten die geconserveerd worden door ze aan hitte bloot te stellen volgens de methoden van sterliseren

Conserveer items bij de methode

recept datum beschrijving

De stukjes appel die ik hiervoor gebruik zijn val appels die nog niet rijp zijn. Geschild en in partjes verdeeld. Tegen bruin worden heb ik in 2 liter water een halve theelepel citroenzuur opgelost.

Ik heb 950 gr appelpartjes.

Water aan de kook gebracht in ruime pan. Daarin de appelpartjes gedaan en weer aan de kook gebracht. 1 minuut doorkoken, daarna in koud water. Vervolgens in vergiet uit laten druipen.

Onderin de grote gesterliseerde pindakaaspot heb is een paar druivenbladeren gelegd. (De tannine zou de knapperigheid bevorderen las ik in een blog) Vervolgens heb ik de pot gevuld met de appelpartjes die ik stevig heb aangedrukt. Het vocht heb ik zo veel mogelijk weg laten lopen. De pot heb ik zo  gevuld tot ca 1,5 cm onder de rand. De pot heb ik in enkele etappes gevuld met de (kaneelsuiker siroop 20190816), zodat de siroop langzaam tussen de partjes kan zakken.

Er was nog ca 100 gram appelpartjes over.

Vervolgens 20 minuten geweckt.

De siroop die ik over had heb ik ingevroren voor een volgens gebruik.

 

 

 

Saus van gemengde paprika's en zachte peper.

De recepten die ik vond bij het zoeken naar paprika jam waren niet echt eenduidig, Vaak werd het jam genoemd, maar was het gebruik toch meer als een saus of smaakmaker. Daarom houd ik het maar op saus bereid volgens de methode die het midden houdt tussen jam en chutney. Het resultaat is een mooie frisse oranje saus.

De basis voor deze saus kwam ik tegen toen ik ging zoeken op kruisbes recepten en een hele serie slecht vertaalde recepten voor winterkruisbessensaus tegen kwam.  Daarom ben ik   de ingredienten die k tegen kwam een beetje gaan husselen.

Ik vind het leuk dat je contact met me opneemt over mijn ervaringen bij het conserveren. Ik ga je commentaar zeker ter harte nemen.

Tips  of opbouwende kritiek hoor ik graag.

Als je negatief commentaar hebt ook goed, maar motiveer het dan wel netjes zodat ik er wat van kan leren.

2000 Karakters over
security image

  • 20200822_162303.jpg
  • 20200822_182821.jpg
  • 20200822_210702.jpg
  • DSC01631.JPG
  • DSC01633.JPG
  • DSC01653.JPG
  • DSC01659.JPG
  • DSC06876.JPG
  • DSC06882.JPG
  • DSC07021.JPG
  • DSC08164.JPG
  • DSC08177.JPG
  • DSC08434.JPG
  • DSC08699.JPG
  • DSC09439.JPG