Paprika Marconi Rosso
Hoort bij
Teeltmethoden
Karakteristiek
Korte schets: Paprika Marconi Rosso
Nog te bewerken met eigen ervaringen
Marconi Red is een heerlijke, zoete heirloom paprika uit Italië. De paprika’s worden zo’n 15 cm lang en worden naar de punt toe steeds smaller. Ze verkleuren tijdens de rijping van groen naar dieprood. De plant is productief. Heerlijk in salades, om te roerbakken, te roosteren of te vullen. 75 dagen na het verpotten kan er geoogst worden.
Historisch en in Italië zeer geliefd landras is een reus onder de paprika’s: ze kunnen tot 25 cm lang worden en zijn dan bovenaan 6 cm breed, iets toelopend naar het uiteinde. Geef de planten een zonnige en beschutte plaats of in de kas en de beloning is een heerlijk aromatische en zoete oogst van rode vruchten. Uiteraard kunnen ze ook groen geoogst worden en hebben dan een iets pittiger smaak.
Zaaimethode
Zaaien: januari-april bij 20-30°C. Teelt in de kas of op warme beschutte plaats buiten. Buiten uitplanten niet voor eind mei. Plant afstand 50 cm. Teelt in potten mogelijk.
Rode puntpaprika 'Marconi Rosso' Biologisch
De Marconi is een hele lekkere rode punt paprika. Heerlijk rauw, gebakken en goed te vullen. Ook maak je heerlijke Shakshuka met deze zoete paprika.
Groen
De paprika's kunnen ook groen geoogst worden, dan zijn ze iets pittiger.
Zaaien
Zaai binnen voor vanaf begin februari tot begin april. Zaai 0,5 cm diep. Let op deze zaden doen er ongeveer 3 - 4 weken over om te ontkiemen bij een temperatuur van ongeveer 20 graden.
-
Ingedeeld bij