Bloemkool Violetta di Sicilla
Hoort bij
Karakteristiek
Taxonomie klasse: Hybride ras
Korte schets: Paarskleurige zomerbloemkool
Korte schets: Paarskleurige zomerbloemkool
Bloemkool Violetto Di Silicia komt oorspronkelijk van Sicilië in Italië. Het is een aparte, mooie, donkerpaarse soort. Hij wordt ook wel Purper van Sicilië genoemd. Het blad is donkergroen met een mooie, afstekende witte nerf. Zodra de hoofdstronk is geoogst, worden er zijstronken gevormd. Helaas verdwijnt de aantrekkelijke kleur tijdens het koken. Als de stronken gestoomd worden, houden ze wel hun bijzondere, mooie dieppaarse kleur. Kan van de lente tot de herfst worden gezaaid.
Bloemkool is een zeer gezonde en veelzijdige groente. Bloemkool bevat o.a. : vitamine C, K, B6, B11, B1, B2 en B3. En de mineralen: kalium, mangaan, molybdeen, fosfor en magnesium. Ook zitter er veel antioxidanten in zoals: rutine, koffiezuur, kaneelzuur en ferulazuur. Er zitten ook veel vezels, wat aminozuren als tryptofaan en weinig calorieën in bloemkool. Het is dus een gezonde groente. U kunt bloemkool koken, stomen, stoven, bakken, grillen, roerbakken, in de oven bereiden, roosteren, frituren en klaarmaken als couscous. Voeg ook eens bloemkool toe aan soepen, gemengde groenten met brocolli, rauw in salades, als snack en gezond voorafje. Bloemkool is heerlijk in combinatie met: kaas, appel, knoflook, bloem, aardappelen, eieren, peterselie, uien, pasta, rundvlees, kip, varkensvlees, rundergehakt, kabeljauw en groenten zoals: paprika, wortel, brocolli, sla, sperziebonen, erwten en courgette. Redelijk winterharde eenjarige.
Bloemkool is een zeer gezonde en veelzijdige groente. Bloemkool bevat o.a. : vitamine C, K, B6, B11, B1, B2 en B3. En de mineralen: kalium, mangaan, molybdeen, fosfor en magnesium. Ook zitter er veel antioxidanten in zoals: rutine, koffiezuur, kaneelzuur en ferulazuur. Er zitten ook veel vezels, wat aminozuren als tryptofaan en weinig calorieën in bloemkool. Het is dus een gezonde groente. U kunt bloemkool koken, stomen, stoven, bakken, grillen, roerbakken, in de oven bereiden, roosteren, frituren en klaarmaken als couscous. Voeg ook eens bloemkool toe aan soepen, gemengde groenten met brocolli, rauw in salades, als snack en gezond voorafje. Bloemkool is heerlijk in combinatie met: kaas, appel, knoflook, bloem, aardappelen, eieren, peterselie, uien, pasta, rundvlees, kip, varkensvlees, rundergehakt, kabeljauw en groenten zoals: paprika, wortel, brocolli, sla, sperziebonen, erwten en courgette. Redelijk winterharde eenjarige.
Logboek
Datum | Logboekitem |
---|---|
20-02-2022 | Kool |
Teeltplan
begin | eind | activiteit | opmerking |
---|---|---|---|
februari eind | april begin | Zaaien-Zaaien in koude kas | |
maart eind | augustus eind | Zaaien-Zaaien op kweekvak | |
september begin | november midden | Zaaien-Zaaien in koude kas |
-
Ingedeeld bij