Het geheim van een goede oogst

gezond en smaakvol conserveren

Waarom conserveren?

Conserveren binnen het Teilvkrek domein heeft de functie dat gewassen worden behandeld opdat ze langer geschikt blijven voor consumptie. Dat is een andere functie dan het conserveren van monumenten of kuntswerken. Ook monumenten en kunstwerken  worden behandeld om het proces van veroudering tegen te gaan, alleen het doel is om deze voorwerpen te bewaren voor volgende generaties.

In dit onderdeel beschrijf ik aan de hand van mijn praktijkervaringen de verschillende vormen om voedsel te conserveren.  Mijn ervaringen kunnen echter niet in de schaduw staan van professionals met een ervaring van decennia. Ik ga hun ervaringen niet interpreteren of herschrijven. Veel van de artikelen die je hier ziet zullen  verzamelingen links bevatten waar je meer kunt lezen over het specifieke onderwerp.

In de tabs vind je een aantal verwiijzingen .  Binnen de tab algemene verwijzingen over de theorie en specifieke toepassingen.  Ik kan niet volledig zijn, want deze wereld verandert met de dag.

Onder het menuitem methoden ga ik dieper in op mijn ervaringen .