Recepten
Categorie voor het beschrijven van de recepten die ik gebruik om mijn oogst te conserveren. Het gaat zowel om de oogst van mijn tuin als om de oogst door wildplukken
Sub-categorieën
Chutneys (5 / 0)
Categorie voor het beschrijven van de recepten op voor chutneys. r.
Drogen (0 / 0) Categorie voor het beschrijven van de recepten die ik gebruik bij het drogen van gewassen
Ferment recepten (47 / 0) Categorie voor het beschrijven van de recepten die ik gebruik bij het fermenteren
Inleggen in (zoet)zuur (3 / 0) Categorie voor het beschrijven van de recepten die ik gebruik bij het inleggenop basis van zuur en zoetzuur
Inleggen in olie (2 / 0) Categorie voor het beschrijven van de recepten waarbij ik de oogst inleg in olie.
Jamrecepten (36 / 0) Categorie voor het beschrijven van de recepten die ik gebruik bij het maken van jam
Pesto's (1 / 0) Categorie voor het beschrijven van de recepten op basis van pesto. In de koelkast kunnen pesto's mits goed afgesloten ca een week worden bewaard. Doe de pesto in ijsblokvormpjes en vries ze in. Haal ze uit de vormen zodra ze zijn ingevroren en doe ze soort bij soort in een eigen verpakking. Dan is de pesto ca 1 jaar houdbaar.
Siroop en Stroop (30 / 0) Categorie voor het beschrijven van de recepten die ik gebruik bij het maken van siropen en stropen
Wecken (1 / 0) Categorie voor het beschrijven van de recepten die ik gebruik bij het wecken
Wijnlogboek (96 / 1) Logboek waarin ik de recepten noteer en de ontwikkeling van de wijn die ik maak bij houd. Vanaf 2016 heb ik de oude hobby weer opgepakt. De eerste jaren was dit nog weinig gestructureerd en heb ik het logboek in notitieboekjes bijgehouden. Dat was geen succes. In 2018 begon ik met de eerste versie van mijn weblogboek. Helaas was de database ontsluiting niet erg stabiel, hetgeen ik pas later merkte. Pas met de ontdekking van de huidige database applicatie kan ik sinds eind 2022 op een vlotte manier de documentatie gestructureerd bij houden. Documentatie van recepten die voor september 2022 zijn gestart gelieve niet al te exact op te vatten. Vanaf januari 2023 is alle oude documentatie (hoe gebrekkig dan ook) opgenomen in de nieuwe omgeving en wordt ook de ontwikkeling van de wijnen na het ...
Drogen (0 / 0) Categorie voor het beschrijven van de recepten die ik gebruik bij het drogen van gewassen
Ferment recepten (47 / 0) Categorie voor het beschrijven van de recepten die ik gebruik bij het fermenteren
Inleggen in (zoet)zuur (3 / 0) Categorie voor het beschrijven van de recepten die ik gebruik bij het inleggenop basis van zuur en zoetzuur
Inleggen in olie (2 / 0) Categorie voor het beschrijven van de recepten waarbij ik de oogst inleg in olie.
Jamrecepten (36 / 0) Categorie voor het beschrijven van de recepten die ik gebruik bij het maken van jam
Pesto's (1 / 0) Categorie voor het beschrijven van de recepten op basis van pesto. In de koelkast kunnen pesto's mits goed afgesloten ca een week worden bewaard. Doe de pesto in ijsblokvormpjes en vries ze in. Haal ze uit de vormen zodra ze zijn ingevroren en doe ze soort bij soort in een eigen verpakking. Dan is de pesto ca 1 jaar houdbaar.
Siroop en Stroop (30 / 0) Categorie voor het beschrijven van de recepten die ik gebruik bij het maken van siropen en stropen
Wecken (1 / 0) Categorie voor het beschrijven van de recepten die ik gebruik bij het wecken
Wijnlogboek (96 / 1) Logboek waarin ik de recepten noteer en de ontwikkeling van de wijn die ik maak bij houd. Vanaf 2016 heb ik de oude hobby weer opgepakt. De eerste jaren was dit nog weinig gestructureerd en heb ik het logboek in notitieboekjes bijgehouden. Dat was geen succes. In 2018 begon ik met de eerste versie van mijn weblogboek. Helaas was de database ontsluiting niet erg stabiel, hetgeen ik pas later merkte. Pas met de ontdekking van de huidige database applicatie kan ik sinds eind 2022 op een vlotte manier de documentatie gestructureerd bij houden. Documentatie van recepten die voor september 2022 zijn gestart gelieve niet al te exact op te vatten. Vanaf januari 2023 is alle oude documentatie (hoe gebrekkig dan ook) opgenomen in de nieuwe omgeving en wordt ook de ontwikkeling van de wijnen na het ...
Titel | Datum | Karakteristiek |
---|---|---|
Zesbessen vruchtenwijn | 17-04-2022 | Om de vriezer leeg te maken |
Mispelsiroop 2112 | 21-12-2021 | Mispel siroop honing dikte |
Honing knoflook ferment 2112 | 05-12-2021 | Knoflook fermenteren met honing |
Knoflook fermenteren 2112 | 05-12-2021 | Hele ongepelde knoflook teentjes |
Paprika saus 2021-11-24 | 24-11-2021 | |
Vijgen (onrijp) chutney 2111 | 16-11-2021 | |
Gember Knoflook pasta 2021-11-01 | 01-11-2021 | |
Tomaten napluk fermenteren 2110 | 11-10-2021 | Groene tomaten fermentatie |
Zuurkool Red hot cherry variatie 2110 | 11-10-2021 | Zurkool met Red hot cherry peper en knoflook starter |
Vierbessenjam | 09-10-2021 | |
Frambozensiroop | 07-10-2021 | met bramen |
Frambozenjam | 01-10-2021 | |
Kraailook fermenteren 2110 | 01-10-2021 | kraailook teentjes met zuurkooolstarter |
Rode spitskool met appel en krenten | 01-10-2021 | Zuurkool variatie met appel en krenten |
Tomaten fermenteren 2109 | 13-09-2021 | Tomaten fermenteren |
Kruisbessen Siroop en Jam | 09-09-2021 | met bramen |
Gele Kornoeljejam | 06-09-2021 | |
Tomaten (groen) fermenteren 2108 | 04-08-2021 | Groene tomaten met steranijs |
Tomatenblokjes (groen) fermenteren 2108 | 04-08-2021 | tomatenblokjes met dille en appelbes |
Tomatenpartjes (groen) 2108 | 04-08-2021 | van roma tomaten |
Pagina 5 van 12