Recepten
Categorie voor het beschrijven van de recepten die ik gebruik om mijn oogst te conserveren. Het gaat zowel om de oogst van mijn tuin als om de oogst door wildplukken
Sub-categorieën
Chutneys (5 / 0)
Categorie voor het beschrijven van de recepten op voor chutneys. r.
Drogen (0 / 0) Categorie voor het beschrijven van de recepten die ik gebruik bij het drogen van gewassen
Ferment recepten (47 / 0) Categorie voor het beschrijven van de recepten die ik gebruik bij het fermenteren
Inleggen in (zoet)zuur (3 / 0) Categorie voor het beschrijven van de recepten die ik gebruik bij het inleggenop basis van zuur en zoetzuur
Inleggen in olie (2 / 0) Categorie voor het beschrijven van de recepten waarbij ik de oogst inleg in olie.
Jamrecepten (36 / 0) Categorie voor het beschrijven van de recepten die ik gebruik bij het maken van jam
Pesto's (1 / 0) Categorie voor het beschrijven van de recepten op basis van pesto. In de koelkast kunnen pesto's mits goed afgesloten ca een week worden bewaard. Doe de pesto in ijsblokvormpjes en vries ze in. Haal ze uit de vormen zodra ze zijn ingevroren en doe ze soort bij soort in een eigen verpakking. Dan is de pesto ca 1 jaar houdbaar.
Siroop en Stroop (30 / 0) Categorie voor het beschrijven van de recepten die ik gebruik bij het maken van siropen en stropen
Wecken (1 / 0) Categorie voor het beschrijven van de recepten die ik gebruik bij het wecken
Wijnlogboek (96 / 1) Logboek waarin ik de recepten noteer en de ontwikkeling van de wijn die ik maak bij houd. Vanaf 2016 heb ik de oude hobby weer opgepakt. De eerste jaren was dit nog weinig gestructureerd en heb ik het logboek in notitieboekjes bijgehouden. Dat was geen succes. In 2018 begon ik met de eerste versie van mijn weblogboek. Helaas was de database ontsluiting niet erg stabiel, hetgeen ik pas later merkte. Pas met de ontdekking van de huidige database applicatie kan ik sinds eind 2022 op een vlotte manier de documentatie gestructureerd bij houden. Documentatie van recepten die voor september 2022 zijn gestart gelieve niet al te exact op te vatten. Vanaf januari 2023 is alle oude documentatie (hoe gebrekkig dan ook) opgenomen in de nieuwe omgeving en wordt ook de ontwikkeling van de wijnen na het ...
Drogen (0 / 0) Categorie voor het beschrijven van de recepten die ik gebruik bij het drogen van gewassen
Ferment recepten (47 / 0) Categorie voor het beschrijven van de recepten die ik gebruik bij het fermenteren
Inleggen in (zoet)zuur (3 / 0) Categorie voor het beschrijven van de recepten die ik gebruik bij het inleggenop basis van zuur en zoetzuur
Inleggen in olie (2 / 0) Categorie voor het beschrijven van de recepten waarbij ik de oogst inleg in olie.
Jamrecepten (36 / 0) Categorie voor het beschrijven van de recepten die ik gebruik bij het maken van jam
Pesto's (1 / 0) Categorie voor het beschrijven van de recepten op basis van pesto. In de koelkast kunnen pesto's mits goed afgesloten ca een week worden bewaard. Doe de pesto in ijsblokvormpjes en vries ze in. Haal ze uit de vormen zodra ze zijn ingevroren en doe ze soort bij soort in een eigen verpakking. Dan is de pesto ca 1 jaar houdbaar.
Siroop en Stroop (30 / 0) Categorie voor het beschrijven van de recepten die ik gebruik bij het maken van siropen en stropen
Wecken (1 / 0) Categorie voor het beschrijven van de recepten die ik gebruik bij het wecken
Wijnlogboek (96 / 1) Logboek waarin ik de recepten noteer en de ontwikkeling van de wijn die ik maak bij houd. Vanaf 2016 heb ik de oude hobby weer opgepakt. De eerste jaren was dit nog weinig gestructureerd en heb ik het logboek in notitieboekjes bijgehouden. Dat was geen succes. In 2018 begon ik met de eerste versie van mijn weblogboek. Helaas was de database ontsluiting niet erg stabiel, hetgeen ik pas later merkte. Pas met de ontdekking van de huidige database applicatie kan ik sinds eind 2022 op een vlotte manier de documentatie gestructureerd bij houden. Documentatie van recepten die voor september 2022 zijn gestart gelieve niet al te exact op te vatten. Vanaf januari 2023 is alle oude documentatie (hoe gebrekkig dan ook) opgenomen in de nieuwe omgeving en wordt ook de ontwikkeling van de wijnen na het ...
Titel | Datum | Karakteristiek |
---|---|---|
Kousenband fermenteren 2309 | 17-09-2023 | Pot kousenband fermenteren |
Sikkelboontjes fermenteren 2309 | 17-09-2023 | pot oostenrijkse sikkelboontjes fermenteren |
Aronia-Jostabessen wijn 2309 | 14-09-2023 | wijn aronia jostabessen |
5 bessenwijn 2308 | 29-08-2023 | |
Jostabessen wijn 2308 | 29-08-2023 | Overrijpe jostebes uit de vriezer |
Radijs zoetzuur 2308 | 24-08-2023 | zoetzuur van radijs |
Tomaten (donker) ovendrogen en inleggen in olijfolie 2308 | 24-08-2023 | Zongedroiogde donkere tomaten |
Tomaten (rood) ovendrogen en inleggen in olijfolie 2308 | 20-08-2023 | Zongedroogde rode tomaten |
Bramen- appeljam 2308 | 03-08-2023 | bramen met appel jam |
Hibiscus Honing-Gelei 2308 | 03-08-2023 | Honinggelei van hibiscusbloemen |
Peren kruisbessenjam 2308 | 03-08-2023 | peer met kruisbessen jam |
Tomaat en courgette chutney 2308 | 03-08-2023 | peer met kruisbessen jam |
Tomatensaus van geroosterde tomaten 2308 | 03-08-2023 | peer met kruisbessen jam |
06-2023 Honing Gelei Paardenbloemen | 04-06-2023 | Paardenbloemen gelei |
Mispel chutney 2212 | 05-12-2022 | Chutney mispel met kurkuma |
Mispelsiroop 2212 | 03-12-2022 | Mispel siroop met japanse kwee |
Mispelwijn 2212 | 03-12-2022 | Mispelwijn alleen mispels |
Sentinelappel sleedoornwijn 2212 | 24-11-2022 | sierappeltjes met sleedoorn |
Zuurkool variatie 2022 | 17-11-2022 | Zuurkool variatie met jalapeno |
Vijgenjam 2210 | 27-10-2022 | Vijgen in grote stukken |
Pagina 3 van 12