Recepten
Categorie voor het beschrijven van de recepten die ik gebruik om mijn oogst te conserveren. Het gaat zowel om de oogst van mijn tuin als om de oogst door wildplukken
Sub-categorieën
Chutneys (5 / 0)
Categorie voor het beschrijven van de recepten op voor chutneys. r.
Drogen (0 / 0) Categorie voor het beschrijven van de recepten die ik gebruik bij het drogen van gewassen
Ferment recepten (47 / 0) Categorie voor het beschrijven van de recepten die ik gebruik bij het fermenteren
Inleggen in (zoet)zuur (3 / 0) Categorie voor het beschrijven van de recepten die ik gebruik bij het inleggenop basis van zuur en zoetzuur
Inleggen in olie (2 / 0) Categorie voor het beschrijven van de recepten waarbij ik de oogst inleg in olie.
Jamrecepten (36 / 0) Categorie voor het beschrijven van de recepten die ik gebruik bij het maken van jam
Pesto's (1 / 0) Categorie voor het beschrijven van de recepten op basis van pesto. In de koelkast kunnen pesto's mits goed afgesloten ca een week worden bewaard. Doe de pesto in ijsblokvormpjes en vries ze in. Haal ze uit de vormen zodra ze zijn ingevroren en doe ze soort bij soort in een eigen verpakking. Dan is de pesto ca 1 jaar houdbaar.
Siroop en Stroop (30 / 0) Categorie voor het beschrijven van de recepten die ik gebruik bij het maken van siropen en stropen
Wecken (1 / 0) Categorie voor het beschrijven van de recepten die ik gebruik bij het wecken
Wijnlogboek (96 / 1) Logboek waarin ik de recepten noteer en de ontwikkeling van de wijn die ik maak bij houd. Vanaf 2016 heb ik de oude hobby weer opgepakt. De eerste jaren was dit nog weinig gestructureerd en heb ik het logboek in notitieboekjes bijgehouden. Dat was geen succes. In 2018 begon ik met de eerste versie van mijn weblogboek. Helaas was de database ontsluiting niet erg stabiel, hetgeen ik pas later merkte. Pas met de ontdekking van de huidige database applicatie kan ik sinds eind 2022 op een vlotte manier de documentatie gestructureerd bij houden. Documentatie van recepten die voor september 2022 zijn gestart gelieve niet al te exact op te vatten. Vanaf januari 2023 is alle oude documentatie (hoe gebrekkig dan ook) opgenomen in de nieuwe omgeving en wordt ook de ontwikkeling van de wijnen na het ...
Drogen (0 / 0) Categorie voor het beschrijven van de recepten die ik gebruik bij het drogen van gewassen
Ferment recepten (47 / 0) Categorie voor het beschrijven van de recepten die ik gebruik bij het fermenteren
Inleggen in (zoet)zuur (3 / 0) Categorie voor het beschrijven van de recepten die ik gebruik bij het inleggenop basis van zuur en zoetzuur
Inleggen in olie (2 / 0) Categorie voor het beschrijven van de recepten waarbij ik de oogst inleg in olie.
Jamrecepten (36 / 0) Categorie voor het beschrijven van de recepten die ik gebruik bij het maken van jam
Pesto's (1 / 0) Categorie voor het beschrijven van de recepten op basis van pesto. In de koelkast kunnen pesto's mits goed afgesloten ca een week worden bewaard. Doe de pesto in ijsblokvormpjes en vries ze in. Haal ze uit de vormen zodra ze zijn ingevroren en doe ze soort bij soort in een eigen verpakking. Dan is de pesto ca 1 jaar houdbaar.
Siroop en Stroop (30 / 0) Categorie voor het beschrijven van de recepten die ik gebruik bij het maken van siropen en stropen
Wecken (1 / 0) Categorie voor het beschrijven van de recepten die ik gebruik bij het wecken
Wijnlogboek (96 / 1) Logboek waarin ik de recepten noteer en de ontwikkeling van de wijn die ik maak bij houd. Vanaf 2016 heb ik de oude hobby weer opgepakt. De eerste jaren was dit nog weinig gestructureerd en heb ik het logboek in notitieboekjes bijgehouden. Dat was geen succes. In 2018 begon ik met de eerste versie van mijn weblogboek. Helaas was de database ontsluiting niet erg stabiel, hetgeen ik pas later merkte. Pas met de ontdekking van de huidige database applicatie kan ik sinds eind 2022 op een vlotte manier de documentatie gestructureerd bij houden. Documentatie van recepten die voor september 2022 zijn gestart gelieve niet al te exact op te vatten. Vanaf januari 2023 is alle oude documentatie (hoe gebrekkig dan ook) opgenomen in de nieuwe omgeving en wordt ook de ontwikkeling van de wijnen na het ...
Titel | Datum | Karakteristiek |
---|---|---|
Vlierbloesem munt siroop | 16-06-2020 | |
Vlierbloesem rozenblaadjes honing | 16-06-2020 | |
Druivenbladwijn | 10-06-2020 | met druivensap en appelsap |
Venkelstelen fermenteren | 10-06-2020 | Helaas niet met gewenst resultaat |
Uienringen | 06-06-2020 | Uienringen met madame jeanet |
Vlierbloesemwijn | 30-05-2020 | vlierbloesem met venkelwijnstarter |
Rode bessen frambozen muntjam | 29-05-2020 | |
Venkelblad wijn | 29-05-2020 | groen venkelblad gebruikt |
Tomatillo 2004 | 27-04-2020 | tomatillo met venkel en koriander |
Klein hoefblad siroop | 09-03-2020 | |
Komkommer met rammenas | 18-09-2019 | In patatjes gesneden |
Courgette ananas jam | 17-09-2019 | |
Kruisbessenwijn | 05-09-2019 | kruisbessenwijn 2019 uit migratie |
4 Bessensap 20190827 | 27-08-2019 | |
Zonnebloem bloemen pesto 20190712 | 22-08-2019 | |
Hybiscus siroop | 16-08-2019 | |
Muntsiroop 20190822 | 12-08-2019 | |
Gefermenteerde muntsiroop 20190705 | 05-07-2019 | |
Pesto van knoflookstengels 20190625 | 25-06-2019 | |
Vlierbloesem siroop met mandarijn (2) 20190527 | 27-05-2019 |
Pagina 8 van 12