2022-09 Kruisbes druivenblad wijn
Status
Gepubliceerd
De druif in de achtertuin gesnoeid en blad gekneusd. Dat geeft volle emmer aangedrukt blad. Overrijpe kruisbessen op de tuin geplukt en verwerkt.
Ingredienten
ingredient | gewas | aant | opmerking |
---|---|---|---|
Druivenblad | 10 l | Gekneusd blad | |
Kruisbessen | Kruisbes hinonmaki rood | 5 kg | De kruisbessen zijn zo rijp dat ze haast van de struiken vallen. |
Water | 5 l |
Stappen
nr | stap | details |
---|---|---|
1 | blad kneuzen | Bladeren van de gesnoeide takken uit de achtertuin gekneusd in de schone emmer. Daarna aangedrukt. Dat geeft 10 liter. |
2 | kruisbessen toevoegen | De rijpe kruisbessen nog eens flink gekneusd met de handen en vermengd met het blad. |
3 | Roeren en kneden | Paar dagen pulpgisting en flink roeren en vermengen |
4 | Persen en meten | Persen en emmer afvullen tot 3 cm onder de rand |