Vlierbloesem munt siroop
Status
Gepubliceerd
Beschrijving
2 liter vlierbloesemwater verwerkt tot siroop
Ingredienten
ingredient | aant | opmerking | gewas |
---|---|---|---|
vlierbloesemwater | 2 l | 4 liter (los gemeten) geritste bloemetjes in 3 kruidenzakjes. 48 uur in 8 liter water. Met gewicht onder water houden en 2 keer daags de zakken flink uitknijpen en weer onderdompelen. Het bloesemwater vertoont al enige sporen van wilde gisting. Hopelijk heeft dat een positieve invloed op de smaak. | |
water | 1 l | geen | |
suiker | 3 kg | ||
citroen | 1 st | Zest (schaafsel) en het sap van de citroen gebruiken. | |
appelmunt | 80 gr | muntblaadjes strippen uitschudden en controleren op insecten. Daarna in kruidenzakje. |
Stappen
nr | stap | details |
---|---|---|
1 | verwarmen | Ik doe alles in de 8 liter RVS pan en roer tot de suiker is opgelost. Zakje met muntblaadjes onder gewicht in de siroop. Daarna zet ik het op een laag pitje totdat het net niet kookt (ca 90 graden) (duurt op een laag pitje ongeveer 2 uur). |
2 | Flessen schoonmaken | 8 schone wijnflessen spoelen met sulfietoplossing. Daarna flink naspoelen om sulfietresten te verwijderen. |
3 | flessen vullen | Ik heb 7 flessen siroop kunnen vullen. Ik draai de doppen er op maar niet strak zodat er altijd lucht uit kan. |