Vlierbloesem limoen siroop
Status
Gepubliceerd
2 liter vlierbloesemwater verwerkt tot siroop
Ingredienten
ingredient | aant | opmerking | gewas |
---|---|---|---|
vlierbloesemwater | 2 l | 4 liter (los gemeten) geritste bloemetjes in 3 kruidenzakjes. 48 uur in 8 liter water. Met gewicht onder water houden en 2 keer daags de zakken flink uitknijpen en weer onderdompelen. Het bloesemwater vertoont al enige sporen van wilde gisting. Hopelijk heeft dat een positieve invloed op de smaak. | |
water | 1 l | ||
suiker | 3 kg | ||
citroen | 1 st | Zest (schaafsel) en het sap van de citroen gebruiken. | |
limoensap concentraat uit flesje | 1 nb | Naar smaak. |
Stappen
nr | stap | details |
---|---|---|
1 | verwarmen | Ik doe alles in de 8 liter RVS pan en roer tot de suiker is opgelost. Daarna zet ik het op een laag pitje totdat het net niet kookt (ca 90 graden). Op een laag pitje kost dat ca 2 uur. |
2 | Flessen schoonmaken | 8 schone wijnflessen spoelen met sulfietoplossing. Daarna flink naspoelen om sulfietresten te verwijderen. |
3 | flessen vullen | Ik heb 6,5 flessen met siroop kunnen vullen. Ik draai de doppen er op maar niet strak zodat er altijd lucht uit kan. |