Peer kersen cassis siroop
Status
Gepubliceerd
De peren komen van de zomerstorm en zijn in partjes gesneden twee dagen in de diepvries.
Alle vruchten laten ontdooien en geeft 11 en een halve fles siroop.
Ingredienten
ingredient | aant | opmerking | gewas |
---|---|---|---|
Peren | 5 l | Peren die met de zomerstrom zij afgewaaod van de biomen zijn nog niet helemaal rijp. De peren zijn in stukjes gesneden en ingevroren in een zak van 5 liter. | |
Zwarte bessen | 4 l | Zwarte bessen van de zomeroogst die uit de diepvries komen . | |
Krieken | 4 l | Kersen uit de diepvries. | |
suiker | 6 kg |
Stappen
nr | stap | details |
---|---|---|
1 | ontdooien | De vruchten afzonderlijk laten ontdooien. |
2 | persen | Eerst de zwarte bessen, dan de kersen en tenslotte de peren in de pers. Elke laag vlak verdelen en met de hand stevig aandrukken. In stappen persen. Vergt ca 4 uur. In de pulp die zich niet verder laat uitpersen zitten nog veel zwarte bessen die niet kapot zijn gegaan. De volgende keer de bessen toch eerst proberen te kneuzen. Ik heb ongeveer 7,5 liter sap. |
3 | opkoken | Ik durf het niet aan om alles in een(1) keer in de pan te doen. Daarom verdeel ik het sap in twee delen die ik apart inkook op middelhoog vuur tot 102 graden C. Dat kost per deel ruim een half uur. Per deel roer ik de suiker door het sap aan het begin van het verwarmen. |