Hibiscus Honing-Gelei 2308
Status
Gepubliceerd
Beschrijving
De inspiratie voor dit recept vond ik in de vele recepten om Hibiscusbloemen te gebruiken z.g Jamaica water, Jamaica ice tea en een aantal jams.
Na het experiment met de Vegan Paardenbloemenhoning wil ik het nu proberen met de hibiscus. Vooral vanwege de kleur van de bloemen.
Lees dit voor het gebruik van pectine : Pectine toevoegen
Ingredienten
ingredient | aant | opmerking | gewas |
---|---|---|---|
Hibiscusbloemen ontdaan van de groene delen | 40 st | ||
gember | 40 gr | Geschaafd uit de vriezer | |
suiker | 1 kg | ||
pectine | 20 gr | ||
citroen | 0.5 st | In stukken | |
water | 1 l |
Stappen
nr | stap | details |
---|---|---|
1 | Voorbereiden |
|
2 | Hibiscus laten trekken |
|
3 | Inkoken |
|
5 | Potten vullen |
|
6 | Schoonmaken en etiketteren |
|