202409 Rozenbottelsiroop
Status
Gepubliceerd
Beschrijving
Na het persen van de rozenbottels vooor de wijn ( 2024-09 Rozenbottel bananenwijn ) neem ik daar 3 liter uit, waarmee ik mijn eerste rozenbottelsiroop maak.
Ingredienten
ingredient | aant | opmerking | gewas |
---|---|---|---|
rozenbottelsap uit de wijnpers | 3 l | ||
Suiker | 1 kg |
Stappen
nr | stap | details |
---|---|---|
1 | Flessen steriliseren | Ik neem 15 schone klessen van 300 CC. Spoel ze nog even uit en steriliseer ze 20 minuten in de oven op 120 greden Celsius. Ook de schroefdoppen |
2 | Suiker mengen en opkoken | Ik meng het rozenbottelsap en de suiker en zet het op hoog vuur (inductiestand 6) tot het blijft borrelen tijdens het roeren. |
5 | Flessen vullen | Ik vul de hete flesjes met de hete vloeistof. Maak de rand van de flesjes schoon en draai de doppen er strak op. Het zijn 10 flesjes geworden en een half glas. Ik ben benieuwd of ik ze straks als ze koud zijn nog open kan draaien. Zodra ze zijn afgekoeld slessen afspoelen en etiketenm plakken. |
Logboek
datum | details | afbeelding |
---|---|---|
09-09-2024 | Voor de specifieke smaak ga ik nog een keer echt voor de siroop plukken. Nu was de smaak wat vlak. |