Kruisbes druivenblad wijn
Status
Gepubliceerd
Beschrijving
De druif op de tuin gediefd en de mooie malse jonge blaadjes van de stengels gehaald en verder gekneusd. Dat geeft 5 liter aangedrukt blad. zak van 5 liter kruisbessen uit de diepvries gehaald en op het druivenblad laten ontdooien. Doek er over voor wilde fermentatie Over 3 dagen persen en meten.
Ingredienten
ingredient | aant | opmerking | gewas |
---|---|---|---|
druivenblad | 5 l | ||
kruisbessen | 4 kg | ||
water | 5 l |
Stappen
nr | stap | details |
---|---|---|
1 | blad kneuzen | Bladeren van de gediefde uitlopers geplukt en gescheurd en gekneusd in de schone emmer. Daarna aangedrukt{komma) Dat geeft 5 liter. |
2 | kruisbessen toevoegen | Zak met 4 kilo kruisbessen uit de diepvriezer op de druivenbladen legen. Onder doek wegzetten. 2 liter water toevoegen zodat het kneedbaar is. |
3 | Roeren en kneden | Gedurende 3 dagen 2 a 3 keer per dag de massa stevig kneden en doorroeren. |
4 | Persen en meten | Op dag 4 pulp persen: suiker alcohol en zuur meten.Meetwaarden alcohol 5, ph tussen 3 en 4 toevoegen 1kilo suiker. |