Cassis wijn
Status
Gepubliceerd
Beschrijving
Uit migratie
Ingredienten
ingredient | aant | opmerking | gewas |
---|---|---|---|
zwarte bessen | 9 kg | ||
suiker | 3 kg | ||
water | 1.2 l |
Stappen
nr | stap | details |
---|---|---|
0 | Geen stappen gedocumenteerd |
Logboek
datum | details | afbeelding |
---|---|---|
12-10-2018 | 9 kilo zwarte bessen uit de diepvries gehaald en laten ontdooien in emmer onder doek | |
13-10-2018 | Bestrooid met sulfie | |
15-10-2018 | Most Fijngestampt met stamppot stamper. Toegevoegd wijngist en gistvoeding. Opnieuw onder doek weggezet | |
02-11-2018 | Most gecentrifugeerd. Emmer afgespoeld met sulfiet oplossing Jute zak in sulfiet oplossing stevig ondergedompeld. Jute zak gecentrifugeerd. Vervolgens in centrifuge nog eens goed nat gespoten en gecentrifugeerd. (2x) Schone emmer onder uitloop centrifuge geplaatst en most in de zak die in de centrifuge staat gegoten ca 10 minuten laten uitlekken. In deze tijd het gebruikte gistingsvat schoongespoeld met harde straal. Daarna de prut in de zak zorgvuldig verdelen en centrifugeren totdat de stroom sap stopt. Vervolgens de inhoud van de zak weer flink door elkaar gehusseld en verdeeld en weer gecentrifugeerd. Deze stap herhalen totdat er na het husselen geen straaltje meer uit de centrifuge komt bij het centrifugeren. Vervolgens nog een 10 minuten na laten druppelen. Ik heb bijna 10 liter sap. |