Peren kruisbessenjam 2308
Status
Gepubliceerd
Beschrijving
Rond 26 juli vielen de eerste kruidenierspeertjes van de boom. 2 Augustus lagen de laatsten op de grond. Ik heb 1 kilo genomen voor deze jam en die vermengd met rijpe kruisbessen uit de vriezer om deze jam te maken.
Lees dit voor het gebruik van pectine : Pectine toevoegen
Ingredienten
ingredient | aant | opmerking | gewas |
---|---|---|---|
kruisbessen uit de vriezer | 1 kg | Kruisbes hinonmaki rood | |
peren in stukjes gesneden | 1 kg | Afgespoeld en onreinheden weggesneden | Peer kruidenierspeer |
gember | 3 cm | Uit de vriezer | |
suiker | 2 kg | ||
pectine | 100 gr | ||
citroen | 0.5 st | In stukken | |
water | 0.25 l |
Stappen
nr | stap | details |
---|---|---|
1 | Voorbereiden |
|
2 | 15 potten steriliseren | Voordat ik begin met het klaarmaken van de peren en kruisbessen zet ik ruim meer potten in de oven om te sterliseren.
Ik neem 15 schone potten en 15 bijpassende deksels.
Zet de potten in de oven en verwarm tot 120 graden.
Laat ca 15 minuten op ca 120 graden steriliseren.
Haal potten en deksels pas uit de oven als je ze nodig hebt.
|
3 | Vruchten koken |
|
4 | Suiker doorroeren. | Roer de suiker rustig door de vruchtenmassa zodra de vruchtenmassa kookt. Laat weer aan de kook komen. (omdat ik op middelhoog vuur werk en niet op hoog vuur duurt het allemaal wat langer)
|
5 | Pectine doorroeren |
|
6 | Schoonmaken en etiketteren | Was de potten goed af, droog ze en zet de etiketten. De etiketten bevatten minimaal de naam van de jam en de datum van bereiding. |