Mispel Compote 1812
Dit jaar de eerste mispeloogst van 550 gram.
Geplukt eind oktober. Weggelegd op een bord met de kroontjes naar boven.
Nu voelen ze zacht aan en zijn klaar om te verwerken. Ik kies het recept voor mispel compote dat ik op verschillende websites tegen kwam.
Ingredienten
ingredient | aant | opmerking | gewas |
---|---|---|---|
Rijpe zachte mispels gehalveerd | 500 gr | ||
Geleisuiker | 500 gr | ||
Limoen in stukjes gesneden | 1 st | ||
speculaas fijngemaakt | 4 st | ||
Water | 1 l |
Stappen
nr | stap | details |
---|---|---|
1 | uit migratie | Mispels en limoen met heet water ca 30 minuten zachtjes laten koken en regelmatig roeren om aanbranden te voorkomen. 6 Schone potjes met in kokend water ca 20 minuten uitkoken. |
2 | uit migratie | Moes door zeef roeren. Potjes en deksels op de kop op schone laten uitlekken. |
3 | uit migratie | Geleisuiker door de moes mengen. Daarna speculaaskruimels toe voegen en op middelhoog vuur aan de kook brengen en volgens aanwijzingen op geleisuiker 4 minuten laten doorkoken. |
6 | uit migratie | Potjes vullen met de hete moes en schroefdeksel stevig aandraaien. Het resultaat is 3 potjes van 200 cc en 1 van 360 cc. |