2020-08 Augurk venkel
Status
Gepubliceerd
Beschrijving
Uit migratie
Ingredienten
ingredient | aant | opmerking | gewas |
---|---|---|---|
augurken | 0 st | Voldoende om de pot tot 2 cm onder de rand te vullen. (ik gebruik pindekaaspot met plastic deksel voor 600 gr pindakaas). | |
kruidnagel | 3 st | ||
mosterdzaad | 1 el | ||
laurierblad | 3 st | ||
4 seizoenen peper | 1.5 tl | ||
zout | 1.5 tl | ||
venkelbloemschermen | 3 st | de bloemschermen, maar dille zaad of verse dille werken ook. | |
druivenbladen | 4 st | ||
knoflook | 4 st | De hoeveelheid klein teentjes gekneusd die overeenkomt met 4 grote tenen. |
Stappen
nr | stap | details |
---|---|---|
1 | augurken snijden | Verwijder kop en kont.Snijdtvop lengte (3 cm korter dan de diepte van de pot). Snijdt ze in de lengte doormidden en dan weer doormidden totdat de jouw gewenste maat hebben. Als ze erg dik zijn verwijder dan de zaadlijsten. |
2 | Kruiden in de pot | Leg alle toevoegingen behalve het druivenblad onder in de pot. |
3 | Vul met augurken | Vul de pot met zo veel mogelijk rechtropstaande augurkenparten. Desnoods even stevig tegen elkaar aandrukken met de achterkant van een lepel. |
4 | Afvullen | Strooi het zout over de augurken en vul af met water tot 2 cm onder de rand. Dek af met de druivenbladen gewicht er op en afsluiten. |