Tomaat en courgette chutney 2308
Status
Gepubliceerd
Beschrijving
Er zjn veel tomaten en ook de courgettes beginnen te komen. De basis voor dit recept vond ik op wecken on-line ⇒.
- In plaats van gemberpoeder heb ik verse gember gebruikt.
- De chilipoeder heb ik vervangen door 1/8ste madame jeanette uit de diepvries.
- In het recept staat 1 grote ui. Dat is een vage aanduiding. Als vuistregel gebruik ik grote ui = 215 gram (schoongemaakt)
- In het recept staat 2 tenen knoflook. Dat is ook een vage aanduiding. Als vuistregel gebruik ik twen knoflook = ca 15 gram(schoongemaakt)
- Voor de azijn heb ik mijn eigen kruisbessen azijn genomen.
Ingredienten
ingredient | aant | opmerking | gewas |
---|---|---|---|
Courgette | 600 gr | Jonge courgette waarin nog geen zaad is ontwikkeld | Braam onbekend stekelloos ras Courgette Black Beauty |
Courgette | 400 gr | Jonge courgette waarin nog geen zaad is ontwikkeld | Courgette golden glory |
Uien | 50 gr | Ui: purplette rode bosui | |
sjalot | 100 gr | Ui: Red Radiant | |
sjalot | 70 gr | Ui: sjalot armador | |
gember | 2 cm | In stukken | |
peper | 1 tl | Madame jeanette uit de diepvries | Peper madame jeanette |
tomaat black krim | 500 gr | Tomaat black krim | |
tomaat marglobe | 500 gr | Tomaat marglobe | |
kruidnagel | 6 st | ||
zout | 1 tl | ||
azijn | 250 cl | Ik gebruik de zelf gemaakte kruisbessen azijn | |
Bruine basterdsuiker | 250 gr |
Stappen
nr | stap | details |
---|---|---|
1 | Snijden |
|
2 | 4 potten steriliseren | Het recept geeft aan dat ik bijna 2 liter chutney zal maken met deze ingredienten. Voordat ik begin met het klaarmaken van de groenten zet ik 3 grote (600 cc) potten en 1 gewone (450 cc) pot in de oven om te sterliseren.
Zet de potten in de oven en verwarm tot 120 graden.
Laat ca 15 minuten op ca 120 graden steriliseren.
Haal potten en deksels pas uit de oven als je ze nodig hebt.
|
3 | groenten koken |
|
4 | Vul de potten |
|
5 | Schoonmaken en etiketteren | Was de potten goed af, droog ze en zet de etiketten. De etiketten bevatten minimaal de naam van de jam en de datum van bereiding. |